Sve ljubitelje filma, plesa i pokreta pozivamo na vrhunsku atrakciju u ljetnom kinu na skrivenoj terasi u središtu Zagreba. U sklopu programa Movies & Moves i 32. Tjedna suvremenog plesa na terasi Zagrebačkog plesnog centra (bivše kino 'Lika') premijerno će biti prikazan dokumentarni film o intimnom pogledu na živote suvremenih cirkuskih izvođača izvan Cirque Du Soleila - 'Grazing the Sky'

Nakon projekcije filma na terasi slijedi druženje uz glazbu glazbu DJ Oberöna, a s vizualnom projekcijom ga prati VJ Liik.

'Grazing the Sky' otkriva pogled na nevjerojatne fizičke pothvate cirkuskih akrobata Cirque du Soleil i pronalazi uvjerljive priče muškaraca i žena koji se suočavaju s nepovoljnim okolnostima - uključujući realne opasnosti od teških ozljeda. Cijena života u središtu pozornosti uključuje godine studija i prakse, čelične discipline, s konstantnom predanosti učenju novih vještina i putovanja daleko od kuće.

'Grazing the Sky' otkriva pogled na nevjerojatne fizičke pothvate cirkuskih akrobata Cirque du Soleil

Direktor Horacio Alcalá slijedi osam različitih akrobata iz cijelog svijeta, i prikazuje razgovore s vješto postavljenim snimkama sudionika koji izvode zahtjevne akrobacije s ravnotežom i gracioznošću.

Trapez postaje metafora za životne ambicije, dajući kontrast i oštrinu zbog sveprisutne opasnosti od pada.

Horacio Alcalá, koji je bio uključen u cirkusu umjetnost sedam godina, uključujući i Cirque du Soleil, putovao je u 11 različitih zemalja tijekom pet godina za snimanje ove priče otkrivajući današnju realnost u kojoj cirkuski izvođači žele naučiti svoj zanat u specijaliziranim školama radije nego kroz obiteljsku tradiciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju