Život nije satkan samo od uspjeha. Štoviše, da bi cijenili ugodne stvari u životu, treba iskusiti i drugu 'stranu medalje' i počiniti neke klasične pogreške na kojima se uče važne životne lekcije. Evo što bi svakako trebalo uprskati u želji da unaprijedimo svoje živote


1. Izlazi s 'pogrešnom' osobom

Jedne žene ne mogu odoljeti zločestim dečkima, a druge vole (pre)mlade ili (pre)stare muškarce. Izlaženje s 'pogrešnom' osobom je važan dio života, jer nas uči mudre lekcije o vlastitim vrijednostima, očekivanjima okoline i koje sve ciljeve želimo zadovoljiti u životu.

2. Povrijedi nekoga istinom
Oslobađajući je osjećaj izraziti svoje stvarno mišljenje o nekoj stvari, osobi ili temi. Uvijek je bolje govoriti istinu, a ako pritom povrijedite nekoga, naučit ćete više pozornosti posvećivati ljudima u svojem privatnom i poslovnom životu i njihovoj emocionalnoj sreći.

3. 'Spali' mostove iza sebe
Ako ste (a vjerojatno jeste) spalili kakav most zbog svoje mladosti i naivnosti, ova će vam greška zasigurno doći na naplatu u kasnijem životu. No pomoći će vam i da se naučite odmaknuti od izazovne situacije s pozitivnim stavom uz ponosno uzdignutu glavu.

4. Potroši previše na neku 'glupost'
Odgovorno raspolaganje novcem za nekoga je jednostavan čin, a za druge nemoguća misija. Ova se lekcija najbolje uči na vlastitim greškama odnosno kada nepromišljeno potrošimo značajan novčani iznos na 'glupost' koja nam uopće nije potrebna i zbog čega nemamo dovoljno sredstava za važne troškove poput režija.

5. Dotakni dno
Prije nego što je napisala iznimno popularni književni serijal o Harryju Potteru, J.K. Rowling je bila samohrana majka troje djece koja je jedva preživljavala zahvaljujući socijalnoj pomoći.

'Ljudi su u paničnom strahu od neuspjeha. Većina ne želi niti pokušati ostvariti svoje snove, jer se boje da će potonuti. Nije da uljepšavam svoje probleme s početka karijere, ali sam danas svjesna da je doticanje dna bilo oslobađajuće iskustvo. Nisam imala što izgubiti.' priznala je slavna britanska autorica.