Život nije satkan samo od uspjeha. Štoviše, da bi cijenili ugodne stvari u životu, treba iskusiti i drugu 'stranu medalje' i počiniti neke klasične pogreške na kojima se uče važne životne lekcije. Evo što bi svakako trebalo uprskati u želji da unaprijedimo svoje živote


1. Izlazi s 'pogrešnom' osobom

Jedne žene ne mogu odoljeti zločestim dečkima, a druge vole (pre)mlade ili (pre)stare muškarce. Izlaženje s 'pogrešnom' osobom je važan dio života, jer nas uči mudre lekcije o vlastitim vrijednostima, očekivanjima okoline i koje sve ciljeve želimo zadovoljiti u životu.

2. Povrijedi nekoga istinom
Oslobađajući je osjećaj izraziti svoje stvarno mišljenje o nekoj stvari, osobi ili temi. Uvijek je bolje govoriti istinu, a ako pritom povrijedite nekoga, naučit ćete više pozornosti posvećivati ljudima u svojem privatnom i poslovnom životu i njihovoj emocionalnoj sreći.

3. 'Spali' mostove iza sebe
Ako ste (a vjerojatno jeste) spalili kakav most zbog svoje mladosti i naivnosti, ova će vam greška zasigurno doći na naplatu u kasnijem životu. No pomoći će vam i da se naučite odmaknuti od izazovne situacije s pozitivnim stavom uz ponosno uzdignutu glavu.

4. Potroši previše na neku 'glupost'
Odgovorno raspolaganje novcem za nekoga je jednostavan čin, a za druge nemoguća misija. Ova se lekcija najbolje uči na vlastitim greškama odnosno kada nepromišljeno potrošimo značajan novčani iznos na 'glupost' koja nam uopće nije potrebna i zbog čega nemamo dovoljno sredstava za važne troškove poput režija.

5. Dotakni dno
Prije nego što je napisala iznimno popularni književni serijal o Harryju Potteru, J.K. Rowling je bila samohrana majka troje djece koja je jedva preživljavala zahvaljujući socijalnoj pomoći.

'Ljudi su u paničnom strahu od neuspjeha. Većina ne želi niti pokušati ostvariti svoje snove, jer se boje da će potonuti. Nije da uljepšavam svoje probleme s početka karijere, ali sam danas svjesna da je doticanje dna bilo oslobađajuće iskustvo. Nisam imala što izgubiti.' priznala je slavna britanska autorica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju