Fenirate li kosu sami kod kuće, dobro je znati kako to najbolje raditi da bi frizura bila puna volumena, sjaja i ostala neoštećena. Pritom je važno izbjeći jednu grešku koju mnoge žene rade kod kućnog stiliziranja kose

Kosa koja je zdrava, sjajna i lijepa želja je svake žene, no nekim nenamjernim greškama nesvjesno je oštećujemo, naročito kada kosu stiliziramo sami kod kuće četkom i sušilom.

Fenirate li kosu sami kod kuće dobro je znati kako to najbolje raditi da bi frizura bila puna volumena, sjaja i ostala neoštećena. Pritom je važno izbjeći jednu grešku koju mnoge žene rade kod kućnog stiliziranja kose

Prvenstveno je važno znati da bi kosa trebala biti 85 posto suha prije nego što je krenemo fenirati pomoću četke, a kako je toplina jedan od najvećih krivaca oštećivanja kose, prije sušenja potrebno je barem na krajeve kose nanijeti zaštitno ulje.

Kosa treba biti skoro suha, ali nikako ne potpuno suha. Često se dogodi da se kosa koja je još dosta mokra ne osuši do kraja, a i kosa je najosjetljivija kada je mokra. Kod feniranja potpuno suhe kose ona se dodatno dehidrira i postaje suha, kaže Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas.

Frizuru stilizirajte na srednjoj jačini sušila, a najveću jačinu koristite samo na završno stiliziranje. Kada ste gotovi s friziranjem, prođite po kosi sa sušilom namještenim na najmanju jačinu kako bi kosa bila lijepo izglađena. Pročitajte i 7 trikova za oblikovanje neoprane kose.

No postoji i jedna velika greška koju mnoge žene rade kada same suše kosu pomoću četke. Mnoge žene idu sa sušilom naprijed-natrag, gore-dolje na svakom pramenu kose ili samo drže sušilo na jednom mjestu, što je pogrešno.

Kosu treba stilizirati tako da sušilo kontinuirano prati četku, s time da dio sušila iz kojeg izlazi zrak bude usmjeren prema četki, ističe Nikolina te dodaje da je jako važno i koristiti dobar nastavak za fen.

Kod stiliziranja kose važno je koristiti uski nastavak za fen kako bi zrak puhao niz četku odnosno dlaku, čime se zaglađuje kutikula. Ravnamo li kosu okruglim nastavkom za fen, ona može izgledati raščupano. Također, nikada nemojte držati fen tako da puše od dole jer će se tada podići one sitne dlačice koje tada izgledaju kao 'antenice', savjetuje Nikolina. Želite li odići kosu od korijena i dati joj bogati volumen, koristite deblju četku, a ako više volite zaglađenu frizuru, frizirajte je užom četkom.

Jedino treba biti oprezan kod korištenja uže četke jer se vlasi mogu zapetljati, kaže frizerka Nikolina Perković. Pogledajte i 10 najboljih frizura za kosu svih duljina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju