Uz veličinu grudnjaka, pozornost trebamo obratiti i na njegov rok trajanja. Sportski grudnjak zahtijeva više pažnje nego obični te je važno na vrijeme uočiti znakove da je odslužio svoje i odabrati novi grudnjak

Sportske grudnjake trebali biste mijenjati puno češće nego one koje nosite svaki dan, a upravo je predugo korištenje istog grudnjaka najčešća greška koja nam se događa sa sportskim grudnjacima.

Sportski grudnjak trebali bi mijenjati svakih 6 do 12 mjeseci

Naime, sportski grudnjaci puno su zahtjevniji od običnih grudnjaka jer ih tijekom vježbanja rastežemo puno više. Uz to, upijaju dosta znoja što ima korozivni učinak koji uzrokuje da se tkanina i elastika brže troše. To će se dogoditi čak i uz pravilno i redovito pranje.

Kako biste što je više moguće produljili trajanje sportskog grudnjaka, uvijek imajte tri komada na raspolaganju. Na taj način vaši grudnjaci će trajati puno dulje nego inače jer ćete ih češće izmjenjivati.

Žene koje vježbaju tri puta tjedno trebale bi se držati pravila da grudnjak promjene unutar 6 do 12 mjeseci. Rastegnute naramenice, izblijedjele oznake ili ne tako svjež miris koji ne odlazi čak ni s pranjem, neki su od znakova da je grudnjak odslužio svoje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju