Već znate da morate paziti na rok trajanja maskare, našli ste idealnu četkicu i svladali vještinu ravnomjernog nanošenja, ali ipak vam maskara ne odgovara. Možda je problem u sljedećim pogreškama.

 

1. Svakodnevno nanosite vodootpornu maskaru
Traje dulje i ne razmazuje se, ali s razlogom je nazvana vodootpornom jer je namijenjena prije svega za situacije kad su trepavice izložene vlazi. Vodootpornu maskaru ne valja koristiti svaki dan jer čvrsto prianja uz trepavice i teže se uklanja, pa se trepavice češće lome i ispadaju, a s vremenom se mogu isušiti i oslabiti.

Imate li problema s razmazivanjem maskare oko očiju, mogli biste to spriječiti tako da prije šminkanja nanesete posebnu bazu (primer) na područje oko očiju

2. Dijelite maskaru s prijateljicom
Nanošenjem maskare “skupljate“ mikrobe koji se prirodno nalaze na vašim očima i trepavicama. Razmjenjujete li maskaru s drugom osobom, to znači da razmjenjujete i bakterije, što može izazvati iritacije i upale očiju.

3. Uvijate trepavice nakon nanošenja maskare
Tako ćete upropastiti sav trud pažljivog bojenja trepavica. Obrnuti slijed da uvijač dolazi nakon maskare, nije poželjan ni zato što tako oštećujete trepavice. Pročitajte i 2 trika za "spašavanje" osušene maskare.

4. Ne razdvajate trepavice češljićem
Nakon nanošenja maskare dobro je razdvojiti trepavice posebnim češljićem, tako neće ostati slijepljene nego ćete dobiti gušći i prirodniji izgled.

5. Ne koristite bazu (primer) oko očiju

Imate li problema s razmazivanjem maskare oko očiju, mogli biste to spriječiti tako da prije šminkanja nanesete posebnu bazu (primer) na područje oko očiju. Osobito se to preporučuje osobama s masnijom kožom.

6. Ne čistite trepavice temeljito
Znamo da lice treba očistiti od šminke prije odlaska na spavanje, no često maskaru ne uspijemo potpuno ukloniti s trepavica. Kad se takvi ostaci pomiješaju sa sutrašnjom svježom šminkom, ne samo da to izgleda neuredno, nego može izazvati lomljenje trepavica i iritacije očiju. Stoga izuzetno temeljito uklonite maskaru svaki dan.

7. Prebrzo uklanjate mrlje nakon šminkanja
Događa se da zapnemo četkicom maskare po obrazu dok se šminkamo, ili da kihnemo baš u trenutku kad potežemo maskarom preko trepavica. Ne paničarite - umjesto da brže-bolje pokušavate očistiti maskaru, pustite da se osuši na koži. Tako ćete je lakše ukloniti bez puno razmazivanja (npr. pomoću maramice za skidanje šminke).

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju