Obrve mogu biti prekrasan ukras lica koji naglašava oči i ističe pogled, no isto tako u samo jednom potezu mogu pokvariti cjelokupan dojam

Pretjerano čupanje
Jednom kada dobijete željeni oblik obrve više ga ne smijete dirati, što znači da jedine dlačice koje morate čupati su one oko vaših obrva, odnosno one koje se ne uklapaju u njihov željeni luk.

Nemojte preterivati i ne zanosite se s čupkanjem jer jednom kada stanjite obrve, vrlo teško ćete vratiti njihovu prirodnu formu.

Svatko od nas sanja o obrvama koje završavaju visoko iznad kapka, kakve imaju samo rijetke sretnice.

Ignoriranje prirodnog luka
Svatko od nas sanja o obrvama koje završavaju visoko iznad kapka, kakve imaju samo rijetke sretnice. Upravo zbog toga mnogi se odlučuju za čupanje završetka obrve i nadopunjavanje novog luka olovkom.

Riječ je o velikoj pogreški koja nikako ne može izgledati prirodno. Prirodni luk rasta dlačica prati vaše lice i zato ga ne smijete poremetiti. On se može lijepo oblikovati i prilagoditi vašim željama, ali nikako u potpunosti promijeniti.

Pretjerivanje s olovkom
Olovka za obrve idealno je kozmetičko pomagalo za popunjavanje praznina unutar postoječeg luka obrve ili nijansiranje dlačica kako bi se postigao naglašeni efekt.

No isto tako, olovka ne služi za iscrtavanje dlačica niti za 'ispravljanje' oblika obrve. Osim što je takva pogrešna tehnika oblikovanja obrve vrlo vidljiva i ne djeluje prirodno, postoji opasnost od razmazivanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju