Grozdana Kudelić jedna je od 3157 žena koje su se lani prijavile na Zadovoljna akademiju. Majka dvoje djece učinila je to zato što je primijetila da je krajnje vrijeme da počne raditi na sebi jer, kako kaže, znanje je veliko bogatstvo koje nam nitko ne može oduzeti.

 

Grozdanina kći završila je fakultet, sin uspješno završava prvu godinu fakulteta i pravo je vrijeme bilo, kaže nam, da napokon dođe vrijeme i na nju. Grozdana Kudelić bila je jedna od izabranih polaznica prve sezone Zadovoljna akademije. Krenula je u novu pustolovinu i počela pohađati edukaciju za grafički dizajn.

Grozdana Kudelić jedna je od 3157 žena koje su se lani prijavile na Zadovoljna akademiju



Krenula sam od nule. Nisam baš bila informatički educirana, ali uz puno truda i inata jer baš sam si to bila zaželjela, kaže Grozdana u prilogu emisije InMagazin. U svladavanju gradiva pomagala su joj djeca, najviše s prevođenjem s engleskog jezika.

Grozdana je inače pismoslikarica i aranžerka te se bavi graviranjem, a sve predloške koje je dosad crtala ručno sada može izraditi u računalnom programu.

Grozdana Kudelić polaznica je Zadovoljna akademije Grozdana Kudelić polaznica je Zadovoljna akademije Foto: Screenshot IN Magazin

Edukacija na Zadovoljna akademiji pomogla mi je u tome što mi je, kao prvo, vratila samopouzdanje. Nevjerojatno, ali to jako puno znači. Mislim da su žene koje su bile na Zadovoljna akademiji zahvalne što je netko u njih povjerovao, dao im priliku, govori Grozdana.

A povratak samopouzdanja i veliku promjenu kod nje primijetila je i njezina mentorica Mia Kovačić koju je oduševila Grozdanina energičnost i rečenica:

Rekla je 'ma što, sad je moje vrijeme!' Odgojila je djecu, posložila obitelj, ali sad je njezino vrijeme, kaže Mia. A zadovoljne polaznice mnogo su toga naučile zadovoljnu mentoricu.

Mislim da je Zadovoljna akademija dokaz da nikad ne smijemo prestati učiti i da uvijek trebaju postojati stvari koje nas zanimaju, zaključuje Mia. Grozdana je najbolji dokaz da nema prepreke koja se ne može svladati.

Još malo pa ću imati 50 godina i dolazim sa sela. Mislim da bi se sve žene, bez obzira na godine i prethodno (ne)znanje, ako imaju želju i san, morale odlučiti da porade na sebi, poručuje Grozdana Kudelić.

Prijave za drugu sezonu Zadovoljna akademije koja nudi čak 25 edukacija traju do sredine rujna, a prijaviti se možete na akademija.zadovoljna.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju