Uvjereni smo da dobro poznajemo svaki dio sebe, ali to baš i nije tako. Grudi su specifičan dio ženskog tijela o kojem puno brinemo i držimo se nekih stavova koje smo usvojili tijekom života, a nismo ni svjesni da su u pitanju samo mitovi

MIT 1: Spavanje u grudnjaku spriječit će grudi da se 'objese'.

Ni jedno znanstveno istraživanje još uvijek nije potvrdilo da spavanje u grudnjaku dobro djeluje na naše grudi. Točnije, grudnjak ne može spriječiti prirodan proces tijekom kojeg se grudi s vremenom opuste i - spuste. Zbog toga slobodno spavajte bez njega jer će vam tako ionako biti udobnije.

MIT 2: Ako dobijem na težini, grudi će mi se povećati.

Sve žene drugačije se debljaju i naslage masti u njihovom tijelu pohranjuju se na drugačija mjesta. Nema pravila o raspodjeli naslaga ili garancije da će vaši novi kilogrami uistinu 'otići' u grudi.

MIT 3: Ako imate male grudi, ne trebate nositi sportski grudnjak.

Sve žene, bez obzira na veličinu grudi, trebale bi nositi prikladan grudnjak tijekom fizičkih aktivnosti poput tjelovježbe. Nedostatak potpore uzrokovat će sitna oštećenja tkiva na najmanjim i najvećim grudima. Naposljetku zbog toga dolazi do stvaranja strija i opuštanja kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju