Prilagodba na školu svakom djetetu, ali i roditelju može biti traumatična. Međutim, jedna se mama dosjetila kako utješiti sina i kada nisu zajedno, a svoju je ideju podijelila je na društvenim mrežama

Na prvi dan škole uzbuđenje školaraca raste do maksimuma, posebno ako kreću u prvi razred, a pomalo anksiozna atmosfera u cijeloj obitelji može potrajati još tjednima.

Mama Louise dodala je i jedno srece na Maxovo zapešće, u slučaju da se ono na dlanu izbriše zbog previše stiskanja

Međutim, jedna se majka dosjetila kako doskočiti tom problemu i utješiti svog sina kada ga uplakanog ostavi ispred školskih vrata.

Louise Mallett iz Ipswicha na svom facebook profilu objavila je kako funkcionira gumb za zagrljaj, a njezina je objava u vrlo kratko roku postala viralni hit.

Ruka u majčinom dlanu svakom je djetetu utjeha.

Dogovorili smo se da ćemo si svatko na jednom dlanu nacrtati srce i kada ga stisnemo drugim, poslat ćemo onom drugom zagrljaj - napisala je na Facebooku. 

Max je u školi plakao jer sam mu nedostajala, ali je gumb za zagrljaj profunkcionirao.

Mama Louise nacrtala je jedno srce na Maxovu dlanu i jedno na svojemu, a njemu je dodala i jedno na zapešće, u slučaju da se srce na dlanu izbriše zbog previše stiskanja.

Gumb za zagrljaj puni se jakim zagrljajem svaki dan prije odlaska u školu.

Nakon prvoga dana, upitala ga je:
Jesi dobio moje zagrljaje?, a Max joj je odgovorio:
Dugo i jako sam stiskao gumb, ali nisam plakao.
Ah, to će biti onaj veliki stisak koji sam dobila - dodala je raznježena mama. 

Savjet domišljate mame najprije je objavljen na jednoj facebook stranici o roditeljstvu, a nakon što ga je Louise i privatno podijelila, postao je pravi hit, s tisućama komentara zahvalnih majki.

Koja prekrasna ideja. Svakako ću je isprobati - napisala je jedna od njih. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju