Oslikavanje Startasica tek je dio talenta zagrebačke studentice Ane Moguš. Ova 25-godišnjakinja i običan bijeli zid zna pretvoriti u najposebniji kutak doma, a vrlo su traženi i omoti za studentske indekse koje oslikava

Želite li svojim tenisicama Startas dati sasvim poseban i jedinstven izgled, vaše želje ostvarit će GušGuš Stvaraonica. Iza ovog imena krije se Zagrepčanka Ana Moguš koja popularne platnene tenisice oslikava raznim motivima, najčešće likovima iz animiranih filmova i serija. Tako su nastale Startasice s motivima Petra Pana i Batmana, a Ana ističe da joj je izradu jednog para tenisica potrebno najmanje pet dana, puno više ako ilustrira složene motive.

Želite li svojim tenisicama Startas dati sasvim poseban i jedinstven izgled, vaše želje ostvarit će GušGuš Stvaraonica

'Startasice su jako zanimljiv proizvod, neopisivo uživam u njihovoj izradi. Ipak, takav proizvod je izrazito teško napraviti', kaže 25-godišnja studentica predškolskog odgoja. Osim baš kul Startasica, Anine ruke stvaraju i druga mala remek-djela. Uz tenisice, najtraženiji Anin rad su oslikani omoti za indekse s kojima je i ova talentirana djevojka i pokrenula svoju GušGuš Stvaraonicu.

Cijene omota za indekse kreću se od 50 do 100 kuna, ovisno o komplekstnosti slike koju crta, a Startasica od 100 do 400 kuna (plus cijena samih Startasica).

GušGuš za pravi modni gušt

'Oslikavanje omota za indekse svaki dan se razvija jer svaki dan naučim nešto novo. Zbog toga postaju sve kvalitetniji i privlačniji kupcima'
, dodaje Ana u čijoj maštovitoj radionici nastaju i slike na platnu, omoti za putovnice, magneti, držači za nakit i ključeve i ostali personalizirani proizvodi i unikatni proizvodi za dekoraciju doma, poput oslikavanja zidova. Umjetnost i kreativno izražavanje oduvijek su prisutni u Aninom životu. Kao mala oslikavala je zidove svoje obiteljske kuće. Kao i sva djeca, igrala se s drvenim bojicama i flomasterima.

'Crteža je bilo po cijeloj kući i to mislim doslovno. Niti jedan zid nije bio pošteđen mojih bojica. Kako je vrijeme prolazilo, pronašla sam nove tehnike slikanja i materijale (oslikane zidove je teško ljudima poslati poštom) s kojima radim i danas.

Tako sam prije tri godine uz pomoć i podršku obitelji i prijatelja odlučila osnovati GušGuš i svoje radove pokazati javnosti', ispričala je Ana Moguš. Otkako je počela koristiti Instagram porastao je interes za njene radove u inozemstvu.

'Do sada sam ilustracije slala u SAD i Veliku Britaniju, nadam se da ću na ovaj popis dodati još zemalja jednom kada otvorim Etsy stranicu', planira Ana koja nam je za kraj otkrila i koji je najljepši komentar koji je dobila za svoje rukotvorine.

'Najljepši komentar dobila sam od kolegice umjetnice. Rekla mi je 'Tvoj rad mi je inspiracija.' Jako me razveselila, drago mi je da moj rad pozitivno utječe na ljude', sretna je vlasnica GušGuš Stvaraonice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju