Kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu spaja istančanu ženstvenost i održive modne inovacije s recikliranim srebrom i ECONYL, 100 posto regenerirano najlonsko vlakno dobiveno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada

Galerija Kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu - 1 Kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu - 6 Kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu - 10 +9 H&M Conscious Exclusive, 2243 kn Spajanjem najnovijih inovativnih održivih tkanina s dizajnerskim rješenjima nadahnutima kreativnim domom švedskih umjetnika Karin i Carla Larssona, kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu predstavlja zaokruženi suvremeni izričaj prekrasne izrade i istaknute ženstvenosti.

Kolekcija Conscious Exclusive bit će lansirana 19. travnja i dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com.

Dio kolekcije H&M Conscious Exclusive koja će biti lansirana 19. travnja su i dvije duge haljine koje se mogu nositi i kao vjenčanice

Uvođenje dvaju novih održivih materijala u kolekciju bilo je zaista uzbudljivo. Prekrasnom čipkom izrađenom od materijala nazvanog ECONYL® i prelijepim nakitom od recikliranog srebra nastavljamo pomicati granice održive mode. Posebno je istaknut i rad Karin Larsson koji je bio ispred svog vremena te njezini stilizirani motivi, hrabre kompozicije i načini na koje je kombinirala boje u svome domu. Bila je tako snažna žena i upravo smo taj njezin duh nastojali pretočiti u ovu kolekciju, naglašava Ann-Sofie Johansson, H&M-ova kreativna savjetnica.

U svom sedmom izdanju, kolekcija H&M Conscious Exclusive sastoji se od prekrasno izrađenih ženskih odjevnih predmeta, donjeg rublja, cipela i modnih dodataka koji predstavljaju ravnotežu između snage i nježnosti. Ove godine, zajedno s tkaninama kao što su organski lan, organski pamuk, organska svila, TENCEL™ i reciklirani poliester, H&M predstavlja i dva nova materijala − reciklirano srebro i ECONYL®, 100 posto regenerirano najlonsko vlakno dobiveno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada.

Ručno napravljene tapiserije i vezovi koje je izrađivala Karin, zatim njezina ljubav prema njihovu vrtu te kontrasti između prostorija u domu obitelji Larsson bile su ključna inspiracija za kolekciju Conscious Exclusive 2018. Tim dizajnera vrlo ih je vješto pretočio u prelijepe cvjetne jacquarde, apstraktne vezove i printove za koje su kao predlošci poslužili različiti predmeti iz njihove kuće.
Kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu - 6 H&M Conscious Exclusive, 2243 kn (Foto: PR)

Ima i nekoliko istaknutih komada, kao što je duga bijela haljina od ECONYL®-a, izvezena organskim pamukom i duga zelena haljina od cvjetnog metalik jacquarda, izrađena od recikliranog poliestera. Isto tako se ističe i odijelo od crnog jacquarda s cvjetnim uzorkom, s otvorenim izrezom na stražnjoj strani sakoa i modernim skraćenim nogavicama. Paletom boja prevladavaju nijanse zelene, bijele i crne boje s pokojim detaljem u zagasitoplavoj i puderastoružičastoj boji.

Od trenutka kada sam saznala za ovu kolekciju bila sam zaista impresionirana onim što predstavlja te što je dizajn jednako tako privlačan. Moda i održivost više nisu nespojivi pojmovi i smatram da su ponovno korištenje i recikliranje vrlo važne inicijative u svijetu mode.

Zaista je nadahnjujuće vidjeti takva modno osviještena dizajnerska rješenja napravljena od recikliranih materijala, ističe Christy Turlington Burns, zaštitno lice ovogodišnje kampanje za H&M-ovu kolekciju Conscious Exclusive.
Kolekcija H&M Conscious Exclusive za 2018. godinu - 10 H&M Conscious Exclusive, 1118 kn (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju