Dok brojni s nestrpljenjem iščekuju kolekciju mladog američkog dizajnera Alexsandera Wanga za H&M, najpopularniji švedski high street brand pripremio je još jedno iznenađenje. Krajem listopada na policama odabranih trgovina naći će se odjevni komadi dizajnerske nade Eddyja Anemiana koji su podigli nevjerojatnu prašinu

Pobjednik natječaja H&M Design Award 2014. mladi je dizajner francuskog podrijetla Eddy Anemian. U kolekciji inspiriranom likom Tilde Swinton iz filma 'I Am Love' i francuskim slikarom Ingresom, Eddy koristi materijale za tapeciranje namještaja izrezane na trakice i spojene u skulpturalne kreacije.

Krajem listopada na policama odabranih trgovina naći će se kolekcija dizajnerske nade Eddyja Anemiana za H&M, koja je podigla nevjerojatnu prašinu

Kolekcijom je oduševio glavnu kreatoricu H&M-a Ann-Sofie Johansson koja je kolekciju s papira učinila stvarnom. Rezultat su primamljivi krojavi, primjerice plava cvjetna jaknica s prugicama koje se šire od vrata i obavija bokove. Dugačka žuta suknja konstruirana od vertikalnih traka, a bijela od vodoravnih nabora neobrađenih rubova koji odaju dojam kao da je suknja napravljena od mramora.

Ovo su naime samo neki od komada iz kolekcije koja u trgovine stiže 23. listopada, a za kojom su već sada brojni poludjeli. S obzirom da doista posebnu kolekciju ne čudi odluka da se ona prodaje u samo odabranim trgovinama, zbog čega našim zaljubljenicama u modu najbliža adresa u Italiji neće zvučati predaleko.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju