U trgovinama H&M od 7. travnja bit će dostupna nova Conscious Exclusive kolekcija koja spaja duh povijesti sa suvremenošću, a izrađena je od održivih materijala. Posebno zanimanje pobudile su vjenčanice iz ove kolekcije

H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive i najveće 'zvijezde' kolekcije, 3 vjenčanice, rezultat su pretraživanja muzejske kolekcije arhivske mode u potrazi za ključnim artiklima iz posljednja tri desetljeća visoke mode. Rezultat je suvremena kolekcija puna duše, progresivna, osviještena i doista jedinstvena.

Novost H&M-ove eko kolekcije Conscious Exclusive su 3 vjenčanice izrađene od žakarda, organske svile, organskog pamuka i drugih održivih materijala

Lagana i lepršava silueta vrti se oko bogatih haljina, umjetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi unose dašak iznenađenja i pretvaraju haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom diči se mramornim printom, dok je lepršava haljina ukrašena isječkom Botticellijeve Tri gracije. Kratke haljine i široke bluze odišu nonšalantnom profinjenošću i stvaraju električni i eklektični spoj između sadašnjosti i prošlosti.

Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, reciklirani lan i mješavine Tencela te nove inovativne materijale kao što su biseri i imitacija dragog kamenja, izrađeni od recikliranog stakla i Denimita − materijala proizvedenog od recikliranog iznošenog trapera. H&M je prva modna kuća koja se njime koristila.

Novost na ovogodišnjem lansiranju Conscious Exclusive su tri vjenčanice – gozba lepršavosti i ukrasa materijalizirana u bajkovitim, nabranim linijama za mladenku koja želi biti lijepo odjevena i osviještena.

Vjenčanica visokog ovratnika izrađena je od žakarda, organske svile, organskog pamuka i najlonske čipke. Vjenčanica je prvi put prikazana na predstavljanju kolekcije u Parizu, a nosila ju je Julia Restoin Roitfeld, ambasadorica kolekcije Conscious Exclusive.

Dvoslojna vjenčanica inspirirana 1920-ima i razdobljem Art Decoa. Vjenčanica je sašivena od tencela, najlona i organske svile dok su ukrasi boje zlata izrađeni od recikliranih staklenih perlica.

Tradicionalna vjenčanica s malim pomakom ima decentni dekolte i široki donji dio, baš kao kod tradicionalnih modela vjenčanica. Izrađena je, kako ističu iz H&M-a, od trajnog materijala te je savršeni miks predivne klasične siluete i moderne tkanine.

Kolekcija Conscious Exclusive bit će dostupna od 7. travnja u oko 180 H&M trgovina diljem svijeta i online, a u Hrvatskoj u zagrebačkoj trgovini na Cvjetnom trgu  te u Splitu City Center one.


Traženje idealne vjenčanice za svaku je mladenku predivno, ali i stresno iskustvo. Kako bismo vam olakšali tu potragu pročitajte kako izabrati vjenčanicu prema građi tijela koja će stajati kao salivena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju