U trgovinama H&M od 7. travnja bit će dostupna nova Conscious Exclusive kolekcija koja spaja duh povijesti sa suvremenošću, a izrađena je od održivih materijala. Posebno zanimanje pobudile su vjenčanice iz ove kolekcije

H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive i najveće 'zvijezde' kolekcije, 3 vjenčanice, rezultat su pretraživanja muzejske kolekcije arhivske mode u potrazi za ključnim artiklima iz posljednja tri desetljeća visoke mode. Rezultat je suvremena kolekcija puna duše, progresivna, osviještena i doista jedinstvena.

Novost H&M-ove eko kolekcije Conscious Exclusive su 3 vjenčanice izrađene od žakarda, organske svile, organskog pamuka i drugih održivih materijala

Lagana i lepršava silueta vrti se oko bogatih haljina, umjetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi unose dašak iznenađenja i pretvaraju haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom diči se mramornim printom, dok je lepršava haljina ukrašena isječkom Botticellijeve Tri gracije. Kratke haljine i široke bluze odišu nonšalantnom profinjenošću i stvaraju električni i eklektični spoj između sadašnjosti i prošlosti.

Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, reciklirani lan i mješavine Tencela te nove inovativne materijale kao što su biseri i imitacija dragog kamenja, izrađeni od recikliranog stakla i Denimita − materijala proizvedenog od recikliranog iznošenog trapera. H&M je prva modna kuća koja se njime koristila.

Novost na ovogodišnjem lansiranju Conscious Exclusive su tri vjenčanice – gozba lepršavosti i ukrasa materijalizirana u bajkovitim, nabranim linijama za mladenku koja želi biti lijepo odjevena i osviještena.

Vjenčanica visokog ovratnika izrađena je od žakarda, organske svile, organskog pamuka i najlonske čipke. Vjenčanica je prvi put prikazana na predstavljanju kolekcije u Parizu, a nosila ju je Julia Restoin Roitfeld, ambasadorica kolekcije Conscious Exclusive.

Dvoslojna vjenčanica inspirirana 1920-ima i razdobljem Art Decoa. Vjenčanica je sašivena od tencela, najlona i organske svile dok su ukrasi boje zlata izrađeni od recikliranih staklenih perlica.

Tradicionalna vjenčanica s malim pomakom ima decentni dekolte i široki donji dio, baš kao kod tradicionalnih modela vjenčanica. Izrađena je, kako ističu iz H&M-a, od trajnog materijala te je savršeni miks predivne klasične siluete i moderne tkanine.

Kolekcija Conscious Exclusive bit će dostupna od 7. travnja u oko 180 H&M trgovina diljem svijeta i online, a u Hrvatskoj u zagrebačkoj trgovini na Cvjetnom trgu  te u Splitu City Center one.


Traženje idealne vjenčanice za svaku je mladenku predivno, ali i stresno iskustvo. Kako bismo vam olakšali tu potragu pročitajte kako izabrati vjenčanicu prema građi tijela koja će stajati kao salivena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju