Nove kolekcije za proljeće i ljeto 2023. godine krše pravila i nadahnjuju nas da sagledamo uobičajene odjevne kombinacije na nov način. Nadolazeće kolekcije pune su nesvakidašnjih detalja i uzoraka osmišljenih da privuku pažnju i podignu obrve.

Galerija Odjevni komadi u kobaltno plavoj boji bit će hit ovoga proljeća i ljeta Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 7 Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 6 +4 Šljokice se mogu nositi i u toplijem dijelu godine potvrđuju to i nove haljine Brandona Maxwella, Valentina i Michaela Korsa

Haljine od prozirnih tkanina

Prozirne tkanine nose se već neko vrijeme, a osobito popularne bit će ove godine ako je suditi prema kolekcijama svjetskih dizajnera i modnih kuća za proljeće/ljeto 2023. godine. Kada su u pitanju haljine na tjednima mode, svjetski su dizajneri predstavili nekoliko kombinacija – od odvažnih maksi modela od tila koji se mogu nositi preko bikinija na plažu do elegantnih višeslojnih kreacija kod kojih prozirni dio razotkriva jednostavnu haljinu ravnog kroja.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 1 Prozirne haljine Victorije Beckham, Molly Goddard i Erdema (Foto: Profimedia)

Haljine nalik na spavaćice

Klasična slip haljina u novim kolekcijama dobiva novo i još odvažnije lice – ukrašena je decentnim detaljima od čipke i tila i više nalikuje kakvom seksepilnom komadu koji biste nosili u spavaćoj sobi nego odabiru za večernju zabavu. Unatoč tome predlaže je nekolicina modnih znalaca u svojim novim kolekcijama – od Versacea do Christophera Kanea.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 6 Slijeva na desno: haljine nalik na spavaćice Christophera Kanea, Versacea i Burberryja (Foto: Profimedia)

Haljine sa šljokicama

Nepisano je modno pravilo da se odjevni komadi ukrašeni šljokicama najčešće nose na kraju godine za različite blagdanske proslave. No tko kaže da takve haljine ne mogu biti zvijezde proljetnih i ljetnih zabava? Dizajnerski prijedlozi za nadolazeću sezonu obuhvaćaju upravo haljine sa šljokicama – od modela u nježnim pastelnim nijansama do onih u jarkocrvenoj boji.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 5 Šljokice se mogu nositi i u toplijem dijelu godine potvrđuju to i nove haljine Brandona Maxwella, Valentina i Michaela Korsa (Foto: Profimedia)

Haljine u kobaltno plavoj boji

I dok je fuksija suvereno vladala modnim trendovima u prošloj godini, u 2023. godini na scenu stupa kobaltno plava boja. Nosit će se korzet-haljinama mini kroja, ali i midi modelima haljina koji prate liniju tijela u toj odvažnoj nijansi.

Ako je haljina u kobaltno plavoj boji prehrabar modni komad za vaš ukus, proljetnu garderobu možete nadopuniti i topom, cipelama ili torbom u toj nijansi. Imajte na umu da se kobaltno plava sjajno sparuje s crnom, bijelom, plavom, narančastom i zelenom bojom.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 4 Kobaltno plave haljine - Alexander McQueen, Cecilie Bahnsen i David Koma (Foto: Profimedia)

Haljine s resicama

Resice se ponovo vraćaju u modu te će ovoga proljeća i ljeta ukrašavati haljine različitih duljina i na različite načine. Visjet će kao atraktivan dodatak s ovratnika i rukava, ali i poruba haljina mini, midi i maksi kroja.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 3 Slijeva na desno: haljine s resicama Jil Sander, Proenze Schouler i Jonathana Simkhaija (Foto: Profimedia)

Haljine s detaljem srca

Motiv srca nije samo sladunjav i nezaobilazan dio Valentinova. Ako je suditi prema novim kolekcijama, on će ukrašavati i haljine brojnih brendova. Dobro je znati da predimenzionirani srcoliki uzorak vizualno povećava dio tijela na kojem se nalazi, dok ga onaj decentni smanjuje. Postojeću haljinu možete učiniti modernijom ako na nju stavite broš ili kakav drugi komad nakit u obliku srca.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 2 Haljine s detaljem srca - Paul & Joe, Nensi Dojaka i Acne Studios (Foto: Profimedia)

Haljine cvjetnog uzorka

Cvjetni uzorak u proljetnoj kombinaciji? Nevjerojatna ideja, znamo! Ali zašto mijenjati pravilo nošenja odjevnih komada s cvjetnim uzorkom u proljeće ako je to godišnje doba savršeno za to. U novim kolekcijama naći će se ponešto za svaki ukus – od Diorova elegantnog modela u crnoj boji ukrašenog decentnim cvjetnim uzorkom do predimenzionirane koktel-haljine jarke boje, izraženog uzorka i naglašenog volumena Caroline Herrere.

Haljine iz proljetnih i ljetnih kolekcija svjetkih dizajnera za 2023. godinu - 7 Slijeva na desno: cvjetni uzorak i aplikacije na haljinama Caroline Herrera, Loewa i Diora (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju