Zagrebački krug Mint sinoć je definitivno bio najživlje mjesto u gradu. Naime, upravo je tamo Severina proslavila svoj 50. rođendan na velikoj zabavi koja je okupila brojna poznata lica iz naše zemlje i regije.

Galerija Marilyn Monroe 1955. godine u filmu Sedam godina vjernosti Sophia Loren u filmu That Kind of Woman Priyanka Chopra i Nicole Kidman u haljinama s točkastim uzorkom +7 Točkasta haljina francuskog dizajnera Pierra Balmaina iz 50-ih godina prošlog stoljeća

Na popisu gostiju našli su se i Petar Grašo i Hana Huljić. Svako javno pojavljivanje novopečenog bračnog para izaziva veliko zanimanje javnosti i medija, a iznimka nije bila ni ova prigoda.

Petar je za slavlje odabrao kombinaciju u kakvoj ga često viđamo. Ležerne traperice spojio je s košuljom, kravatom i sakoom, a umjesto klasičnih cipela nosio je tenisice.

Očekivano, lijepa Hana zasjenila je supruga svojom pojavom. Svoju sklonost retro stilu potvrdila je i odabirom vjenčanice, a za ovu prigodu odabrala je haljinu koja nas je na trenutak vratila u jednu romantičnu modnu eru.

Petar Grašo i Hana Huljić Grašo uoči Severinine rođendanske zabave Petar Grašo i Hana Huljić Grašo uoči Severinine rođendanske zabave (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)

Nosila je bijelu haljinu s crnim točkastim uzorkom u struku naglašenu remenom. Upravo je točkasti uzorak bio vrlo popularan u 40-im i 50-im godinama prošlog stoljeća.

Točkasta haljina francuskog dizajnera Pierra Balmaina iz 50-ih godina prošlog stoljeća Točkasta haljina francuskog dizajnera Pierra Balmaina iz 50-ih godina prošlog stoljeća (Foto: Profimedia)

Nekoliko desetljeća dominirao je u kolekcijama najpopularnijih dizajnera tih vremena i gotovo da nema odjevnog komada koji nije bio ukrašen točkicama, od suknji i hlača do bluza i haljina.

Točkasta večernja toaleta Olega Cassinija iz 50-ih Točkasta večernja toaleta Olega Cassinija iz 50-ih (Foto: Guliver Image)

Točkastim haljinama tada nisu odolijevale ni najveće filmske dive koje ih nisu nosile samo na glamuroznim premijerama i dodjelama nagrada nego i u svojim filmskih ostvarenjima.

Ava Gardner u točkastoj haljini u filmu The Barefoot Contessa Ava Gardner u točkastoj haljini u filmu "The Barefoot Contessa" iz 1954. godine (Foto: Guliver Image)

Primjerice, model koji je Marilyn Monroe nosila u filmu "Sedam godina vjernosti" iz 1955. godine, modni magazin Vogue proglasio je jednom od najboljih točkastih filmskih haljina svih vremena.

Marilyn Monroe 1955. godine u filmu Sedam godina vjernosti Marilyn Monroe 1955. godine u filmu "Sedam godina vjernosti" (Foto: Guliver Image)

Na istom popisu našla se i haljina koju je Sophia Loren nosila u filmu Sidneyja Lumeta "That Kind of Woman".

Sophia Loren u filmu That Kind of Woman Sophia Loren u filmu "That Kind of Woman" (Foto: Guliver Image)

Naravno, odjeća inspirirana vintage modelima redovito se vraća u modu pa smo tako prije nekoliko godina opet svjedočili velikoj popularnosti točkastog uzorka.

Priyanka Chopra i Nicole Kidman u haljinama s točkastim uzorkom Priyanka Chopra i Nicole Kidman u haljinama s točkastim uzorkom (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju