Stilistica i modna influenserica Heather Anderson na svom blogu i YouTube kanalu pod nazivom So Heather najviše se bavi modom za žene starije od 40 godina. Njezin video o odjeći i obući koju žene starije od 40 ne bi trebale nositi proširio se društvenim mrežama i naišao na razne komentare.

Galerija Anderson smatra da su prekratke hlače u kombinaciji s gležnjačama loš odabir Umjesto previsokih neudobnih potpetica birajte one niže u kojima se dobro osjećate Predimenzionirani komadi u street style izdanju influenserice Caroline Daur +2 Anderson savjetuje da doziramo poderotine na trapericama

Jedni smatraju kako su njezini savjeti zapravo dobri i imaju smisla, a drugi pak misle da ženama više nitko ne bi trebao govoriti što smiju ili ne smiju nositi.

Heather se odmah na početku ograđuje i kaže kako je moda prije svega zabava i da su ovo samo njezini prijedlozi koje daje svojim klijenticama, ali i savjeti kojih se i sama pridržava prilikom osmišljavanja vlastitih modnih izdanja. U nastavku pročitajte njezine savjete i u anketi nam otkrijte slažete li se s njima.

Prekratke hlače u kombinaciji s gležnjačama

Neki dan hodala sam Dallasom i vidjela slatku ženu koja je nosila traperice u paru s gležnjačama, ali između traperica i gležnjača vidjelo se oko pet do sedam centimetara kože. To skraćuje figuru. Vaše noge će izgledati kraće, vi ćete izgledati kraće, nećete izgledati više i vitkije. To je nešto što želite izbjeći, kaže Heather te savjetuje da biramo hlače koje dosežu gležnjače i u kojima se koža ne vidi jer one vizualno izdužuju figuru.

Anderson smatra da su prekratke hlače u kombinaciji s gležnjačama loš odabir Anderson smatra da su prekratke hlače u kombinaciji s gležnjačama loš odabir (Foto: Shutterstock)

Visoke potpetice u kojima ne možete hodati

Heather objašnjava kako je u 20-ima i 30-ima obožavala nositi cipele s potpeticom od 12 centimetara, ali odrekla ih se nakon 40. rođendana jer jednostavno više nisu bile udobne. Sada u dnevnim prigodama nosi potpeticu od maksimalno 7,5 cm, a modele od 10 cm ostavlja za neke posebne večernje prigode i nosi ih rijetko. Smatra kako ne bismo trebali nositi potpetice koje nam nisu udobne i u kojima ne znamo hodati.

Umjesto previsokih neudobnih potpetica birajte one niže u kojima se dobro osjećate Umjesto previsokih neudobnih potpetica birajte one niže u kojima se dobro osjećate (Foto: Profimedia)

Previše predimenzioniranih komada u jednoj kombinaciji

Žene to rade jer pomisle: Imam trbuščić, malo viška kilograma na predjelu struka. Kako starimo, to se događa i to je u redu, ali nošenje velike odjeće za koju mislite da skriva ta područja, puno velike odjeće, plivanje u velikoj odjeći - to nije rješenje. Tako ćete izgledati još veće nego što zapravo jeste i starije. Odaberite jedan predimenzionirani komad po kombinaciji, a sve ostalo neka bude prilagođeno vašoj veličini, smatra Heather.

Predimenzionirani komadi u street style izdanju influenserice Caroline Daur Predimenzionirani komadi u street style izdanju influenserice Caroline Daur (Foto: Profimedia)

Previše poderane traperice

Nemojte me krivo shvatiti. Ja obožavam poderane traperice. Imat ću uskoro 49 godina i dalje ću ih nositi, vjerojatno i u 50-ima i 60-ima, ali traperice koje su previše poderane, duž cijele noge - to nemojte nositi, kaže stilistica i umjesto takvih modela savjetuje nošenje minimalno poderanih traperica.

Anderson savjetuje da doziramo poderotine na trapericama Anderson savjetuje da doziramo poderotine na trapericama (Foto: Shutterstock)

Haljine koje su istovremeno i jako kratke i uske

Heather kaže kako naše kratke haljine s godinama moraju postati malo šire jer to više laska figuri. Haljinu koja je istovremeno i kratka i uska ona bi nadogradila kaputom i visokim čizmama jer smatra da je to primjerenije godinama

Slažete li se s ovim savjetima?

glasova:

Po mišljenju Heather Anderson, jako kratke haljine izgledaju bolje kada su malo šire Po mišljenju Heather Anderson, jako kratke haljine izgledaju bolje kada su malo šire (Foto: Profimedia)

Savjetuje Anna Wintour: Pet modnih komada koje svaka žena treba imati u ormaru Neutralan pulover uvijek je dobra investicija Klasična suknja ili hlače baza su ženske garderobe Dobar kaput zlata vrijedi +4 Street style izdanje

Imate li ih u ormaru? Pet komada za koje vam nitko nikad neće reći da su izašli iz mode Neutralno odijelo Baloner Kožnati sako +2 Suknje dužeg kroja nikad ne izlaze iz mode

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju