U maloj kreativnoj radionici Martine Minković iz Bistre podno Sljemena nastaju krasne heklane torbice Blue hand made koje su našle svoj put i u Njemačku, Sloveniju, Nizozemsku i Austriju.

 

Tražeći neki hobi s kojim bi se malo odmorila od stresnog posla u ugostiteljstvu, Martina Minković, po struci kuharica, izabrala je heklanje.

U maloj kreativnoj radionici Martine Minković iz Bistre podno Sljemena nastaju krasne heklane torbice Blue hand made

Oduvijek imam tu neku ludu znatiželju za izrađivanjem predmeta. Sve je manje ljudi u mom kraju koji se time bave i prenose na mlađe generacije. Jedini izvor učenja bio mi je internet, malo-pomalo i nakon puno neuspjelih pokušaja izradila sam najprije tabletić za stol, priča Martina.

Spremajući se na godišnji odmor na more, tražila je prikladan ceker, a sve što je nalazila nije joj bilo ono nešto ili su svi imali isti, a Martina je htjela nešto drugačije i posebno. Kupila je špagu i sama isheklala svoj ceker za plažu. Tako je krenulo istraživanje materijala za izradu torbi.

Najviše sam ponosna na ceker Marta jer je sto posto hrvatski proizvod. Kvaliteta materijala mi je važna pa sam stoga jako zadovoljna sadašnjim dobavljačima, koje je u Hrvatskoj jako teško naći, ali kada postoji volja, sve se može, ističe vlasnica brenda Blue hand made. Zašto baš riječ blue u nazivu brenda?

Blue podsjeća na more, mir, a i ja sam vodenjak po horoskopu. Sve je nešto plavo oko mene, otkriva 41-godišnja kreativka koja ima i svoje stalne kupce koji za poklone biraju njezine torbice, što je izuzetno veseli, a nekoliko torbica otišlo je i u Njemačku, Sloveniju, Nizozemsku i Austriju.

Najdraži kompliment dobila sam od jedne klijentice koja je naručila torbu za poklon prijateljici pa je rekla da joj se toliko sviđa da razmišlja da je ostavi sebi, kaže Martina.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju