U pitanju je tjestenina sa zapečenim feta sirom i rajčicom koju je lako pripremiti, a sudeći prema komentarima onih koji su isprobali recept – rezultat je uistinu slasno jelo.
Prvu verziju recepta navodno je osmislila finska gastroblogerica Jenni Häyrinen još 2019. godine, a recept je u jednom trenutku bio toliko popularan u njezinoj zemlji da je u trgovinama diljem Finske došlo do nestašice fete.
@feelgoodfoodie Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial #tiktokpartner #learontiktok #fetapasta #recipes
original sound - Feel Good Foodie
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 450 grama sitne tjestenine po želji (penne, farfalle, rigatoni...)
- 500 grama cherry rajčica
- 200 grama feta sira
- 2 češnja češnjaka
- 1 šaka lišća svježeg bosiljka
- 1 dl maslinova ulja
- sol i papar
PRIPREMA:
1. Operite rajčice, stavite ih u protvan za pečenje, zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i na sredinu stavite fetu u jednom komadu koju potom još malo poškropite maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
2. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada su rajčice i sir pečeni, izvadite ih iz pećnice, dodajte sitno nasjeckani češnjak i bosiljak te sve promiješajte. Ubacite u protvan skuhanu tjesteninu, još malo promiješajte kako biste je sjedinili s ostalim sastojcima i zatim poslužite.
Dobar tek!