Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Hit-recept s društvenih mreža: Slasna tjestenina sa sirom gotova za tren

03-02-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako ste korisnici TikToka ili Instagrama te ujedno vjerno pratite profile posvećene hrani, onda vam ovih dana sigurno nije promakao jedan recept koji je trenutačno pravi hit na ovim društvenim mrežama.

U pitanju je tjestenina sa zapečenim feta sirom i rajčicom koju je lako pripremiti, a sudeći prema komentarima onih koji su isprobali recept – rezultat je uistinu slasno jelo.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Prvu verziju recepta navodno je osmislila finska gastroblogerica Jenni Häyrinen još 2019. godine, a recept je u jednom trenutku bio toliko popularan u njezinoj zemlji da je u trgovinama diljem Finske došlo do nestašice fete.

@feelgoodfoodie

Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial #tiktokpartner #learontiktok #fetapasta #recipes

original sound - Feel Good Foodie

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

- 450 grama sitne tjestenine po želji (penne, farfalle, rigatoni...)
- 500 grama cherry rajčica
- 200 grama feta sira
- 2 češnja češnjaka
- 1 šaka lišća svježeg bosiljka
- 1 dl maslinova ulja
- sol i papar

PRIPREMA:

1. Operite rajčice, stavite ih u protvan za pečenje, zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i na sredinu stavite fetu u jednom komadu koju potom još malo poškropite maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.

2. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada su rajčice i sir pečeni, izvadite ih iz pećnice, dodajte sitno nasjeckani češnjak i bosiljak te sve promiješajte. Ubacite u protvan skuhanu tjesteninu, još malo promiješajte kako biste je sjedinili s ostalim sastojcima i zatim poslužite.

Dobar tek!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenni Häyrinen | Food artist (@liemessa)

 

Pročitaj još
Pročitaj još