Drevni Egipćani pioniri su astrologije, a znakovima u horoskopu kojeg su stvorili dali su imena bogova i božica. Doznajte koje ste vi božanstvo prema horoskopu drevnog Egipta i što vaš znak otkriva o vama

1. THOTH (od 29. kolovoza do 27. rujna)
Bog Mjeseca, mudrosti i učenja. Vi ste odlični u rješavanju problema. Ako se tome posvetite, možete postati vrhunski umjetnik, a naročito vas krasi talent za pisanje. Znate preuzeti inicijativu i kako pomoći prijatelju u nevolji. Uvijek slušate druge ljude koji vas okružuju jer znate da su dvije glave često bolje od jedne. Zbog toga vas vaši prijatelji i obitelj poštuju.

Prijatelji i obitelj vide vas kao fleksibilnu, metodičnu, originalnu i savjesnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: timijan
Kamen: karneol
Drvo: dunja
Životinja: ptica Ibisi
Cvijet: neven

Drevni Egipćani pioniri su astrologije, a znakovima u horoskopu kojeg su stvorili dali su imena bogova i božica. Doznajte koje ste vi božanstvo prema horoskopu drevnog Egipta i što vaš znak otkriva o vama

2. HORUS (od 28. rujna do 27. listopada)
Bog neba i simbol kraljevstva. Vi ste osoba koja se hrabro bori za ono u što vjeruje. Poput sunca unosite toplinu u živote svojih prijatelja i obitelji. Svoje bitke birate mudro. Znate da je neke bitke najbolje dobiti na način da uzmete u obzir gledišta druge strane i pronađete zajedničko tlo.

Prijatelji i obitelj vide vas kao optimističnu, društvenu, motiviranu i hrabru osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: ružmarin
Kamen: citrin
Drvo: bagrem
Životinja: sokol
Cvijet: karanfil

3. WADJET (od 28. listopada do 26. studenog)
Božica-kobra, božica kraljeva i pravde. Obiteljske vrijednost vrlo su vam važne, volite tradiciju i volite stvarati nove tradicionalne običaje sa svojom proširenom obitelji, odnosno prijateljima. Dobri ste i puni poštovanja i prema ljudima izvan vašeg kruga prijatelja i obitelji. Uvijek imate na umu da bi vam i ti ljudi jednog dana mogli postati dragi prijatelji.

Prijatelji i obitelj vide vas kao odanu, altruističnu, racionalnu i obazrivu osobu.

Vaši srećonoše:

Začin: Senf
Kamen: ametist
Drvo: jasen
Životinja: zmija
Cvijet
Flower: zumbul

4. SEKHMET (od 27. studenog do 26. prosinca)
Božica-lavica, božica rata i vatre. Uveseljavate prijatelje svojim smislom za humor i mnogi vole biti u vašem društvu. Prijateljima uvijek oraspoložite kada im je teško. Krasi vas gracioznost i brzina lava ili mačke zbog čega vam leže atletske aktivnosti. Kroz život često idete brže od vaših prijatelja i obitelji, ali imate strpljenja da ih pričekate i oni vas zbog toga vole. Pročitajte i koja su 3 najpametnija znaka u horoskopu.

Prijatelji i obitelj vide vas kao inteligentnu, domišljatu, elokventnu i optimističnu osobu.

Vašo srećonoše:

Začin: papar
Kamen: tigrovo oko
Drvo: Sandalovina
Životinja: lavica
Cvijet: mak

5. SPHINX (od 27. prosinca do 25. siječnja)
Bog dragocjenosti i transformacije. Ljude privlači vaša mistična priroda i sposobnost da i najobičnije situacije učinite fascinantnima. Među pripadnicima ovog znaka ima nemali broj onih koji mogu proreći budućnost, a zahvaljujući toj sposobnosti znate i pomoći prijateljima kako da riješe probleme. Iako volite rješavati životne zagonetke i povremeno otploviti u neki drugi svijet, većinu vremena stojite čvrsto na zemlji. Kada je to potrebno, izravni ste u potpunosti prema drugima.

Prijatelji i obitelj vide vas kao prilagodljivu, razboritu, ozbiljnu i osobu koja može vidjeti daleko u budućnost.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: korijander
Kamen: kvarc
Drvo: badem
Životinja: lav
Cvijet: ljiljan

6. SHU (od 26. siječnja do 24. veljače)
Bog sunčeve svjetlosti i vjetra. Krasi vas nevjerojatna kreativnost, a svoj talent volite koristite kako biste razveselili prijatelje i obitelj, bilo crtajući, kuhajući, pišući priče ili pjesme. Ako nešto možete zamisliti, možete to i napraviti. Znate da za svaku umjetničku težnju treba vremena da se u potpunosti razvije, a kada se odlučite za nešto, ne odustajete od toga imajući na umu da ćete putem nailaziti na prepreke.

Prijatelji i obitelj doživljavaju vas kao duhovitu, kreativnu, principijelnu i savjesnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: melisa
Kamen: mjesečev kamen
Drvo: srebrna breza
Životinja: lasta
Cvijet: iris


OVDJE PROČITAJTE ZNAKOVE HOROSKOPA DREVNOG EGIPTA OD 25. VELJAČE DO 28. KOLOVOZA.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju