Drevni Egipćani pioniri su astrologije, a znakovima u horoskopu kojeg su stvorili dali su imena bogova i božica. Doznajte koje ste vi božanstvo u horoskopu drevnog Egipta i što vaš znak otkriva o vama

7. ISIS (do 25. veljače do 26. ožujka)
Božica zaštite. Čast je nešto što vam najvažnije u životu, a svijet gledati na idealistički način. Prijatelji vas vole zbog vaše duhovitosti, samopouzdanja i dobrote. Volite biti aktivni, a često ste i drugima primjer da vode aktivniji život. Kada se potrebna ozbiljnost, povučete se kako biste na miru promislili o svemu. Ipak, okruženi ste prijateljima kojima možete vjerovati i koji vama mogu vjerovati.

Prijatelji i obitelj vide vas kao časnu, samouvjerenu i aktivnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: zmijina trava
Kamen: lapis lazuli
Drvo: javor
Životinja: mačka
Cvijet: ruža

Drevni Egipćani pioniri su astrologije, a znakovima u horoskopu kojeg su stvorili dali su imena bogova i božica. Doznajte koje ste vi božanstvo u horoskopu drevnog Egipta i što vaš znak otkriva o vama

8. OZIRIS (od 27. ožujka do 25. travnja)
Bog plodnosti, obilja, vegetacije i podzemnog svijeta (grčki pandan mu je Dioniz). Vi ste rođeni sa zadivljujućim talentom da ono staro i istrošeno pretvarate u novo i uzbudljivo. Prijatelje i obitelj osvajate svojom sposobnošću da stvarate trendove. Volite priče 'prije i poslije', bilo da je riječ o pomaganju ljudima da pronađu novi stil ili o preuređenju vaše dnevne sobe koju ste pretvorili u divno mjesto za druženje.

Prijatelji i obitelj vide vas kao energičnu, velikodušnu, oštroumnu i znatiželjnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinsko bilje: bosiljak
Kamen: moss agate
Drvo: cedar
Životinja: skarabej
Cvijet: ljubičica

9. AMON (od 26. travnja do 25. svibnja)
Bog izgradnje, jedan od najvažnijih bogova u drevnom Egiptu kojeg su Grci poistovjećivali sa svojim vrhovnim božanstvom Zeusom. Vi ste odličan i energičan vođa. Druge vodite tako da ih inspirirate i nikada im ne govorite što da rade. U poslovnom okruženju mnogi žele biti u vašem timu ili surađivati s vama. Prijatelji i obitelj često vas traže savjet, a vi ih pažljivo saslušate i date samo one odgovore za koje znate da unutar mogućnosti te osobi.

Prijatelji i obitelj vide vas kao dobrog vođu te kao samopouzdanu i odlučnu osobu jake volje.

Vaši srećonoše:
Začinsko bilje: kadulja
Kamen: tirkiz
Drvo: hrast
Životinja: ovan
Cvijet: zvončić

10. HATHOR (od 26. svibnja do 24. lipnja)
Božica ljubavi, ljepote, glazbe i sreće (grčki pandan joj je Afrodita). Vi volite sve što u životu, od vaših prijatelja i obitelji do svijeta oko sebe. Drugima pokazujete kako pronaći bogatstvo u jednostavnim stvarima, recimo u ležanju na mekoj travi u sunčano popodne i gledanja pufastih oblaka kako plove... 'Cijepljeni' ste protiv ljubomore i veselite se tuđim uspjesima, bilo na poslu, ljubavi i drugim životnim područjima. Zbog vaše sposobnosti da uživate i u najmanjim stvarima, dobre stvari uvijek vas nađu.

Prijatelji i obitelj vide vas kao ekstrovertiranu, šarmantnu, entuzijastičnu i romantičnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: komorač
Kamen: jaspis
Drvo: brijest
Životinja: krava
Cvijet: jaglac

11. FENIKS (od 25. lipnja do 24. srpnja)
Bog ponovno rođenja i uskrsnuća. Imate sposobnosti iz ničega stvoriti mogućnosti. Izuzetno ste optimistični jer znate da neuspjeh jednostavno znači 'jedna mogućnost manje, nekoliko novih pokušaja za probati'. Potičete prijatelj i obitelj da idu naprijed te iznova pokušavaju u trenucima kada oni ispred sebe vide samo zid. Poduzimate rizike, ali pritom kalkulirate. Volite provoditi vrijeme sami, ali znate da je vrijeme provedeno s voljenim osobama ono što životu daje smisao.

Prijatelji i obitelj vide vas kao otpornu, odlučnu, fleksibilnu i inspirativnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinska biljka: muškatni oraščić
Kamen: jantar
Drvo: jelša
Životinja: ptica lirašica
Cvijet: narcis

12. ANUBIS (od 25. srpnja do 28. kolovoza)
Bog mrtvih i vladar podzemlja. Vaša obitelj i prijatelj izuzetno vas poštuju, naročito zbog vaše osobine da svoju riječ uvijek prenesete u djelo. Kasi vas snažan odlučnost i sposobnost da uvijek završite ono što ste započeli. Pouzdate se u vaše instinkte i intuiciju da otkrijete istinu o sebi i svijetu oko vas, a taj uvid koristan je i za vas i za druge. Kada vam se čini da se stvari oko vas ruše, vi ih uspijete održati na okupu i to uvijek radite na smiren, dobrohotan način.

Prijatelji i obitelj vide vas kao simpatičnu, osjećajnu, snažnu i duhovnu osobu.

Vaši srećonoše:
Začinsko bilje: vrisak
Kamen: obsidian
Drvo: tisa
Životinja: šakal
Cvijet: naprstak

OVDJE PROČITAJTE ZNAKOVE HOROSKOPA DREVNOG EGIPTA OD 29. KOLOVOZA DO 24. VELJAČE.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju