Bilo da ste ekscentrični vodenjak ili strijelac sklon neobičnim pothvatima, svaki horoskopski znak ima cool osobine koje ga čine posebnim. Doznajte s kojim izuzetnim ženama, koje su se istaknule u hrabrosti, inovativnosti i kreativnosti, dijelite zodijačke odrednice

OVAN
Žene rođene u znaku ovna energične su, snažne, odlučne, spremne za akciju. Strastvene su i vole slobodu. Pustolovni i sportski duh čini ih predvodnicama čega god se prihvate. Kad nešto naume, ići će i glavom kroza zid ako bude potrebno.

'Blizanci se često doimaju kao dvije osobe u jednom tijelu, a među najpoznatijim Blizankama su Marilyn Monroe i Angelina Jolie'

Najpoznatija je hrvatska predstavnica ovog astrološkog znaka naša književnica Ivana Brlić Mažuranić – virtuozna pripovjedačica koja je četiri puta nominirana za Nobelovu nagradu. Vrckava je i šarmantna ovnica operna pjevačica Sandra Bagarić.

Žene ovnovi vole biti i otkačene, poput Lady Gage i legendarne britanske dizajnerice Vivienne Westwood. Znaku ovna pripadaju i Sarah Jessica Parker, Celine Dion i Victoria Beckham.

BIK
Da su žene bikovi doista kraljice, činjenice govore same za sebe. Moćne predvodnice ovog znaka obilježile su 18. stoljeće: ruska carica Katarina Velika i Marija Terezija, vladarica Habsburške Monarhije. U današnje vrijeme, u znaku bika je prijestolje Velike Britanije – Elizabeta II. najdugovječnija je vladarica u njihovoj povijesti, sa 65-godišnjim kraljevskim stažem.

Žene bikovi vole zemaljske užitke, prave su hedonistice, ali istodobno čvrsto stoje na zemlji, vole stabilnost i postojanost. No bez problema mogu odbaciti konvencionalno ponašanje, poput slavnih holivudskih prezimenjakinja Katharine Hepburn i Audrey Hepburn.

U znaku bika rođene su i Barbra Streisand, Cher, Adele, Penelope Cruz i Megan Fox.

BLIZANCI
U skladu sa svojim horoskopskim znakom, blizanke se često doimaju kao dvije osobe u jednom tijelu, a muškarcima su neodoljive jer su istodobno "anđeo i vrag". Pripadnice ovog znaka vrlo su privlačne i zbog svoje lepršave naravi. Radoznale su, komunikativne i snalažljive, i u svakoj situaciji znaju upotrijebiti svoj šarm.

Legendarna pjevačica i plesačica Josephine Baker, filmska diva Marilyn Monroe i književnica Françoise Sagan blizanke su upisane u povijest.

Pripadnice ovog znaka su i Angelina Jolie, Naomi Campbell, Joan Collins, Nicole Kidman, Heidi Klum, Kylie Minogue, Natalie Portman i Adriana Lima.

RAK
U ovom znaku puno je osebujnih žena, među kojima se posebno istaknula nezaboravna dizajnerica i kolumnistica Žuži Jelinek. Poznate su hrvatske račice i književnica i novinarka Slavenka Drakulić te glumica Zrinka Cvitešić.

'Djevice imaju smisla za sklad i eleganciju pa stvaraju svoj osebujan stil, a poznatim Djevicama pripadaju Blake Lively i Beyonce'

U ovom znaku rođene su i legendarna gluhoslijepa aktivistica Helen Keller, princeza Diana, slikarica Frida Kahlo, rokerica Deborah Harry, glumice Meryl Streep i Sophia Vergara, supermodel Gisele Bundchen...

Sve odreda žene koje pomiču granice. Živi dokaz da osobine raka nisu samo osjećajnost i povučenost, nego i otvorenost prema ljudima te poduzetnost.

LAV
Lavice kao da su rođene upravo zato da budu u centru pažnje, one zrače snagom i autoritetom, ambiciozne su, smione i točno znaju što žele. Vole imati publiku, ne samo radi pukog uživanja u pozornosti nego i zato što ih drugi ljudi nadahnjuju na kreativne ideje.

Među najistaknutijim lavicama su francuska modna ikona Coco Chanel koja je iz temelja promijenila modni svijet te pilotkinja Amelia Earhart, prva žena u povijesti koja je sama preletjela Atlantski ocean, ali je na žalost misteriozno nestala na svom kasnijem putu oko svijeta. Što bi bio znak lava bez Madonne, Jennifer Lopez, Charlize Theron, Halle Berry, Helen Mirren, Jennifer Lawrence...

DJEVICA
Znak djevice poznat je po razvijenom intelektu, analitičnosti, marljivosti i perfekcionizmu – a upravo je takva bila legendarna kraljica krimića Agatha Christie.

Slavne su horoskopske djevice i Greta Garbo i Sophia Loren, koje su u punom sjaju pokazale da, za razliku od uvriježenog mišljenja o strogim i suzdržljivim djevicama, one mogu biti izuzetno ženstvene.

Općenito djevice imaju smisla za sklad i eleganciju, pa stvaraju svoj osebujan stil. Najpoznatije su djevice današnjice Beyonce, Blake Lively, Salma Hayek, Cameron Diaz i Pink.


PROČITAJTE KOJE SU MRAK ŽENE ROĐENE U ZNAKU VAGE, ŠKORPIONA, STRIJELCA, JARCA, VODENJAKA I RIBE.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju