Hrvatska Fem Tech inovatorica Maja Bujas nakon četiri godine razvoja na Indiegogo platformi lansirala inovativni me.mum uređaj za određivanje plodnih dana iz kapi sline.

me.mum je izašao na tržište putem platforme Indiegogo i u manje od 72 sata dosegnuo cilj! Kampanja tijekom koje se uređaj može nabaviti za 59 eura (redovna cijena 119 eura) aktivna je još 24 dana

Nakon četiri godine razvoja i testiranja, Maja Bujas kreirala je uređaj i aplikaciju za pouzdano i jednostavno određivanje plodnih dana te najbolje vrijeme za začeće. Danas se za utvrđivanje plodnih dana najčešće koriste jednokratne, skupe i nepraktične metode poput urin testa, netočnog menstrualnog kalendara ili metoda ultrazvučne dijagnostike koja zahtjeva česte posjete ginekologu. me.mum jednostavno iz jedne kapi sline detektira i analizira razinu luteinizirajućeg hormona, a zbog machine learning tehnologije predviđa plodne dane – i sve to u tri koraka. Kap sline stavi se na uređaj, spoji sa smartphoneom, a aplikacija predvidi najbolje vrijeme za začeće.

PR PR (Foto: PR)

Prednosti me.mum uređaja

Osim pouzdanosti, jedna od prednosti inovativnog me.mum fertility monitora je da ga žene mogu koristiti bilo kad, bilo gdje i u bilo koje doba dana koliko god puta je potrebno. Tako štede vrijeme i novac te najvažnije – otkrivaju svoju jedinstvenu hormonalnu sliku, brinu o zdravlju u okruženju koje im odgovara te posljedično ublažavaju stresne situacije koje mogu negativno utjecati na trudnoću.

Iz osobnog iskustva do finalnog učinkovitog proizvoda

Nakon odluke o zasnivanju obitelji, Maja Bujas i njezin partner proživjeli su stresno i iscrpljujuće iskustvo koje je Maju potaknulo na razvijanje me.mum uređaja. Od ideje do realizacije prošlo je četiri godine. me.mum već sad bilježi pozitivna iskustva kod korisnica koje su testirale prototip fertility monitora. me.mum je detektirao kako ženama ovulacija ne počinje u danu koji im je predviđao menstrualni kalendar, neke su korisnice tek zbog me.mum monitora uspjele točno odrediti svoje plodne dane iako su prije koristile sve trenutačno dostupne metode detektiranja plodnosti, a neke su sada majke.

PR PR (Foto: PR)

Jednostavan za korištenje

Postotak predviđanja plodnosti me.mum fertility monitorom je već sada na nevjerojatnih 70 posto, dok testiranje plodnosti jednokratnim i standardnim metodama može biti učinkovito do 80 posto. Maji Bujas je cilj u budućnosti povećati postotak predviđanja plodnosti me.mum uređajem i aplikacijom na 95 posto, a taj će cilj ostvariti samo uz podršku me.mum zajednice putem Indiegogo platforme na kojoj je trenutačno aktivna kampanja putem koje se može podržati me.mum fertility monitori aplikacija za OS i Android sustave po cijeni od 59 eura, ili 69 eura u koju je uključen i online nutrition tečaj za osnaživanje plodnosti.

Sve informacije o me.mum inovaciji te Indiegogo kampanji možete pratiti i putem Facebooka i Instagrama. Kampanja će biti aktivna do sredine lipnja.

PR PR (Foto: PR)

”Oduševljena sam što je me.mum prepoznat kao rješenje problema žena i zapravo ne mogu još vjerovati da je doživio toliko veliki uspjeh. Hvala svima na podršci, a pogotovo ženama koje su prve testirale me.mum, a sada su, zahvaljujući pomoći me.mum-a, postale majke. Pozivam sve da iskoriste ovu priliku i sa 50 % popusta kupe me.mum uređaj na Indiegogo platformi još 24 dana” – rekla je inovatorica Maja Bujas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju