Europa Donna Hrvatska i Solgar, štafetnom utrkom na stadionu Mladost, najavili su nastavak kampanje "Darujmo ružičasti život". Već treću godinu zaredom, od svake prodane bočice formule Skin, Nails and Hair proizvoda tijekom listopada Solgar donira 10 kuna Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Danas su na atletskom stadionu Mladost brojni okupljeni novinari doznali što je, osim vrhunskih sportskih rezultata, zajedničko Sandri Perković, Goranu Čolku, Slavenu Rimcu i Luki Bukiću. Naši olimpijci štafetnom su utrkom "otvorili" mjesec ružičaste vrpce i najavili zajedničku akciju Europe Donne i Solgara "Darujmo ružičasti život".

Umjesto sa štafetom, sportaši su, simbolično, trčali sa Solgarovom bočicom Skin, Nails and Hair proizvoda, ukrašenom ružičastom vrpcom, koju su, kao i svake godine, šivale vrijedne radnice Udruge Kamensko. Upravo taj Solgarov proizvod prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Štafetnu utrku naši su sportaši otrčali kao pravi profesionalci, a na kraju je Sandra Perković Solgarovu bočicu uručila predsjednici Europe Donne Hrvatska, doc. dr. sc. Vesni Ramljak, koja je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju.

“Lani je od raka dojke preminulo 1038 žena i 16 muškaraca. Broj oboljelih možda ne raste , ali i ne pada i zato je iznimno važno neprestano ponavljati – prevencija spašava život. Akcijama poput ove, zajedno s našim partnerima, pokušavamo naglasiti koliko je važno brinuti se o zdravlju prije nego što se pojavi bolest. Naši sportaši su nam upravo demonstrirali kako trče profesionalci, ali i rekreativno trčanje je jednako dobro za zdravlje i preporučujem ga svima. Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Solgaru koji će nam prodajom svog proizvoda Skin, Nails, and Hair pomoći u prikupljanju novca za kupnju neophodnog aparata za intraoperativno zračenje”, izjavila je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med.

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

"Kao i protekle dvije godine, nastavljamo partnerstvo s Europa Donnom kako bi se krajnji cilj što prije postigao. Statistike su i dalje poražavajuće, a jedini način da direktno utječemo na njih je kupnja aparata koji znatno skraćuje proces liječenja zračenjem i smanjuje dozu zračenja kojem su pacijenti podvrgnuti uobičajenim postupcima. Nadam se da će se građani i ove godine odazvati i da ćemo svi zajedno pomoći najviše što možemo”, izjavio je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Štafetnom utrkom Europa Donna Hrvatska i Solgar ujedno su najavili i mjesec borbe protiv raka dojke te pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce, u subotu, 1. 10. 2016., na Cvjetnom trgu u Zagrebu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju