Naš proslavljeni tenor Tomislav Mužek uz glazbenu pratnju trija održat će koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju, 11. ožujka u 19:30

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u nedjelju, 11. ožujka u 19:30 sati nastupit će naš proslavljeni tenor Tomislav Mužek & trio: Miroslav Lesić na gitari, Tomislav Modrić na glasoviru i Mladen Kosovac na harmonici i klarinetu.

Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali ako kažemo da je glas onaj proslavljenoga tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svojega zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja.

A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka.

Nastupajući ovoga ljeta na dva rasprodana koncerta na zagrebačkim Večerima na Griču Mužek je najbolje objasnio o čemu se radi: U prvome dijelu programa predstavit ćemo se publici s talijanskim kanconama, obogaćenim raznovrsnim instrumentarijem: gitarom, glasovirom i harmonikom, dok ćemo u drugom dijelu krenuti u istraživanje glazbe koju osobno volim slušati, a koju profesionalno nikada ne pjevam.

Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno… A koje su to? – Neka bude iznenađenje!

PROGRAM KONCERTA
Eldo di Lazzaro – Bruno Cherubini Chitarra Romana
Ernesto De Curtis – Torna a Surriento
Rodolfo Falvo – Enzo Fusco Dicitencello Vuie
Salve D´Esposito – Tito Manlio Anema e core
Carlos Gardel – Alfredo Le Pera El dia que me quieras
Ernesto De Curtis – Domenico Furnò Non ti scordar di me
Ruggero Leoncavallo – Mattinata
Salvatore Cardillo – Riccardo Cordiferro Core n´grato
Gioachino Rossini -La danza
Arsen Dedić – Sanjam te
Drago Diklić Ivica Krajač- Zagreb je najljepši grad
Charlie ChaplinJohn Turner – Geoffrey Parsons Smile
Antonio Carlos Jobim – Norman Gimbel The girl from Ipanema
Đorđe Balašević – Al´ se nekad dobro jelo
Harry Warren – Jack Brooks That´s amore / Que sera
Luis Demetrio – Norman Gimbel Sway
Sting – Fragile
Carlos Gardel – Alfredo Le Pera Por una cabeza

Vjerujem da je nakon 20 godina profesionalnog pjevanja došao trenutak upoznati moju publiku sa stvarima koje volim privatno, istaknuo je Tomislav Mužek

Tomislav Mužek – pjevanje je studirao na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. U sezoni 1999./2000. započinje angažman u Bečkoj državnoj operi, gdje je kao najmlađi član solističkog ansambla nastupao u manjim ulogama. Od 2000. godine tijekom dviju sezona član je ansambla Gradskog kazališta u Bremenu. Na sceni zagrebačkog HNK-a debitirao je 2001. kao Alfredo u Traviati Giuseppea Verdija.

Od 2003. do 2010. godine bio je prvak Opere HNK-a u Splitu. Međunarodnoj afirmaciji mladog hrvatskog tenora osobito su pridonijeli njegovi uspješni nastupi na prestižnoj sceni Bayreuthskog festivala, Bavarske državne opere u Münchenu, Hamburške državne opere, Semperoper u Dresdenu i Državne opere u Berlinu. Godine 2003. prvi je put pjevao pred milanskom publikom, na sceni prestižnog Teatra alla Scala, gdje je pod dirigentskim vodstvom Riccarda Mutija tumačio ulogu Eliezera u blistavoj izvedbi opere Mojsije i faraon Gioacchina Rossinija. Na pozornici milanske Scale ponovno se nastupio u produkcijama Händelova Rinalda (2005.) i Mozartova Idomenea (2009.).

Redovito gostuje na pozornicama vodećih europskih opernih kuća, kao što su: Opera Bastille, Théâtre du Capitole de Toulouse Grand Théâtre de Genève, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Carlo Felice Genova (Così fan tutte), Teatro Real Madrid, Teatro Regio di Torino. Opetovano se iskazuje i kao profinjeni koncertni pjevač na glasovitim koncertnim pozornicama i najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Ističu se nastupi u Berlinu i Salzburgu (Missa solemnis L. van Beethovena s Berlinskom filharmonijom pod ravnanjem Bernarda Haitinka). Posljednjih se godina afirmirao i kao vrstan tumač Lieda te redovito priređuje recitale (Zagreb, Dubrovnik, Bayreuth, Varaždin…).

U ožujku 2012. ostvario je nadasve uspješan debi u Novom nacionalnom kazalištu u Tokiju (Ukleti Holandez R. Wagnera). U Bayreuthu 2013. ostvaruje veliki uspjeh kao Erik (Ukleti Holandez R. Wagnera pod ravnanjem Christiana Thielemanna). Od 2014. stalni je član ansambla Semperopere u Dresdenu gdje uz Erika tumači uloge poput Rodolfa (La Boheme), Tamina (Čarobna frula), Maxa (Der Freischütz), Königssohn (Die Königskinder) i Lenskoga (Evgenij Onjegin). U Teatru Municipal Sao Paulo 2015. debitira kao Lohengrin. Od 2016. prvak je opere HNK u Zagrebu. Tomislav Mužek Tomislav Mužek pjevanje je studirao na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču (Foto: PR)
 

Miroslav Lesić – gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama "Porin" i "Status". Istaknuti je član Hrt banda Nikše Bratoša, te suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene…

Tomislav Modrić – pijanist, profesor klavira, producent, skladatelj i aranžer, drugi je član ovoga ad hoc trija. Također je višestruko nominiran za glazbenu nagradu Porin te je kao dio producentskog tima dobitnik nagrade "Golden rose" u Luzernu 2007.godine. Suradnik je brojnih hrvatskih i inozemnih izvođača.

Mladen Kosovec – harmonikaš i klarinetist, među ostalim i član ansambla "Tango Appassionato" koji svoje slušatelje rado odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti u slobodnoj prodaji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju