Humanitarni božićni koncert "Srcem i glazbom za djecu" održat će se u subotu 10. prosinca 2016. u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji sa Zakladom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te Klinikom za dječje bolesti Zagreb organizira u velikom predvorju Knjižnice u subotu, 10. prosinca 2016., u 19.00 sati veliki humanitarni božićni koncert "Srcem i glazbom za djecu".

Na koncertu će nastupiti diljem svijeta poznati austrijski pijanist hrvatskog podrijetla Joe Meixner te njegov gost, istaknuti hrvatski pjevač Miro Ungar.

Na koncertu 'Srcem i glazbom za djecu' nastupit će poznati austrijski pijanist hrvatskog podrijetla Joe Meixner te njegov gost Miro Ungar.

Ideja o božićnom koncertu Joea Meixnera javila se u kolovozu, tijekom njegovog posjeta Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ovo predblagdansko vrijeme pokazalo se idealnim da on dobije i humanitarno značenje. Sredstva prikupljanja od donacija te prodaje karata donirat će se Odjelu za traumatologiju, opekline i plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb u svrhu nabave visoko sofisticiranog kreveta za najviše zahtjeve njege te inovativnih tehnologija virtualne stvarnosti u kontroli boli za potrebe dugotrajnog liječenja djece s teškim opeklinama.

Opeklinska rana je česti oblik ozljede u djetinjstvu, a teško opečeno dijete jedno je od najtežih kirurških pacijenata uopće.

Humanitarno djelovanje nije naša temeljna misija, ali je u suradnji s našom Zakladom svakako misija koja nas čini plemenitijima i koja pokazuje da nam je srce otvoreno i spremo pomoći, istaknula je dr.sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, na konferenciji za novinare održanoj povodom nadolazećeg koncerta.

Joe Meixner svjetski je poznat i priznat austrijski pijanist, aranžer, producent i skladatelj hrvatskog podrijetla, koji je svoju glazbenu karijeru izgrađivao u svjetskim glazbenim metropolama. Iako poznat kao jazz virtuoz, kao strastveni se pijanist nije ograničio samo na jednu vrstu glazbe nego je poput malobrojnih prešao preko tradicionalnih stilova te stvorio vlastiti jedinstveni stil. U svojim interpretacijama ujedinjuje klasičnu i romantičnu glazbu, a na njegovim se koncertima mogu čuti djela Chopina, Brahmsa, Debussyja, Rodriga ili Stinga. Izumitelj je metode terapije glazbom – Piano medicine.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira humanitarni koncert.

Odjel za traumatologiju, opekline i plastično-rekonstrukcijsku kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb najveći je specijalizirani odjel za sveobuhvatno intenzivno i kirurško liječenje opeklina i njihovih posljedica u dječjoj dobi u našoj zemlji. Godišnje se na njemu liječi oko 300 djece s opeklinama i njihovim posljedicama.

Njihovo liječenje dugotrajno je i zahtjevno, a troškovi nužni za njihov oporavak često su iznimno visoki. S obzirom na osjetljivost njihova stanja i nužnost što potpunijeg oporavka za kvalitetu budućeg života, čitav tim liječnika, medicinskih sestara i terapeuta trudi se iznaći nove načine kako bi im dugotrajan boravak u bolnici učinili što bezbolnijim i ugodnijim, a oporavak čim potpunijim. Zato im je u tome potrebna i naša pomoć.

Preuzimanje ulaznice uz donaciju od 100 kn moguće je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu radnim danom od 8 do 21 sat.

Podaci za uplatu donacija:
Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb
IBAN HR0223400091110601984 (PBZ)
OIB 05239600666
Informacije i kontakt: Sandi Antonac
tel: 01/6164 129; mob: 099 310 89 62
e-pošta: zaklada@nsk.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju