Danas je bio lijep, sunčan dan, nedjelja nakon večeri kada smo svi disali kao jedno. Ovoga puta nije nas spojio nogomet, već ritam, ritam "Rim Tim Tagi Dim" i koregrafija koju možemo izvesti i mi koji ritma i kondicije nemamo.

Iznijeli su je mladi ljudi, do jučer nepoznati. Sin dvoje učitelja iz osnovne škole i i njegova talentirana i vrijedna ekipa.

On je Marko Purišić, Baby Lasagna ili, kako ga zbog interakcije s publikom u šali zovu, Mate Kovač generacije Z. U potonje ne bismo ulazili jer daleko smo od tih mladih i energičnih mladih ljudi, ali baš zato kao generacija koja je se naslušala i glazbe i Eurosonga možemo svjedočiti dosad neviđenom fenomenu.

Puno smo toga saznali o tom mladom čovjeku, od njegova horoskopskog znaka do imena njegovih maca, ali na kraju ovog današnjeg dana bitna je samo pobjeda.

Pobjeda onih vrlina koje ponekad želimo potisnuti jer skromni, ponizni, emotivni, povučeni i vrijedni budu preveslani. Marko i njegovi roditelji dokazuju da tome nije tako.

Svi oni koji dijele takve osobine s Markom Purišićem ovih su dana dobili vjetar u leđa i nadu da i oni mogu tako.

Nemo ima trofej i na tome mu čestitamo, Švicarska još jedan uspjeh koji će već sutra možda zaboraviti. Marko ima tabletiće cijele zemlje s kojima ulazi u povijest kao izvođač s najboljim plasmanom Hrvatske na Eurosongu.

A mi smo dobili primjer uspjeha za djecu koju želimo odgajati sa svim ljudskim kvalitetama u kojima emotivnost i skromnost nisu minus, već 12 bodova velikih kao kuća.

Rim Tim Tagi Win!

 

@nemogua

❤️🇭🇷❤️🇭🇷❤️🇭🇷

♬ original sound - nemoguća

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju