FOREMAL ograničena kolekcija, nastala kao rezultat suradnje poznatog dizajnera keramike Per B. Sundberga i tvrtke IKEA, donosi neočekivane buntovne predmete namijenjene kolekcionarima i ljubiteljima osebujnih umjetničkih djela.

Galerija Nova IKEA-ina kolekcija Foremal potpuno drugačija od ostalih - 8 Nova IKEA-ina kolekcija Foremal potpuno drugačija od ostalih - 6 Nova IKEA-ina kolekcija Foremal potpuno drugačija od ostalih - 1 +9 IKEA svijećnjak 2 komada, 249 kn  

Zaboravite na skandinavski minimalizam, barem na trenutak. Ograničena IKEA-ina kolekcija FÖREMÅL razotkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasljeđa. Riječ je o teglama za biljke u obliku lubanje, svijećnjacima s oblikom pudlice, kao i mnogim drugim zanimljivim umjetninama – ukupno 35 različitih predmeta koji čine ovu kolekciju u isto vrijeme su i lijepi, i ružni, i privlačni.

Ograničena IKEA-ina kolekcija FÖREMÅL sadrži tegle za biljke u obliku lubanje, svijećnjake s oblikom pudlice i mnoge druge zanimljive umjetnine

FÖREMÅL ograničena kolekcija sastoji se od neočekivanih otisaka na sagovima, kutijama, jastucima i pokrivačima, kao i neobičnih keramičkih vaza i svijećnjaka u obliku psa, gljiva, lubanja i ribe. Kolekcija donosi brojne proizvode koji će potaknuti razgovore – upravo kako bi trebali izgledati pokloni! Nekoliko je predmeta umotano u aluminij i dolaze u već gotovim, lijepim kutijama za poklone, a svaki je inspiriran dizajnerskim nasljeđem, koje odiše svježinom, modernošću i miriši na novo, u kombinaciji s visokom umjetnošću i svakodnevnim šarmom.

Sundberg, znan kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umjetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

Nova IKEA-ina kolekcija Foremal potpuno drugačija od ostalih - 13 IKEA jastučnica, 99,90 kn (Foto: IKEA)

Volim raditi stvari na drugačiji način i poigravati se s očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinirajući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo, kaže Sundberg.

FÖREMÅL se nalazi upravo na granici gdje se ukrasno susreće s običnim, ružno s lijepim, gdje se folklor suočava sa stvarnošću. Kao djelo švedskog nekonformističkog umjetnika, FÖREMÅL istražuje drugu stranu švedskog dizajnerskog nasljeđa kombiniranjem suprotstavljenih stilova i ideja.

Svaki komad ove IKEA-ine kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, a svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, zacijelo će iz cijele kolekcije moći pronaći barem komad ili dva za sebe.

Nova IKEA-ina kolekcija Foremal potpuno drugačija od ostalih - 4 IKEA svijećnjak, 69,90 kn (Foto: IKEA)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju