Nije teško prepoznati jaku zaljubljenost, ali kako znati da je ono što osjećamo i dijelimo s partnerom prava ljubav? Ovi znakovi jasno pokazuju da ste pronašli ljubav svog života

1. Planovi i snovi

Trenutak u kojem maštate o budućnosti s partnerom može otkriti puno. Ako vam ona ulijeva strah i nesigurnost, prava ljubav još nije na vidiku. No, ako je jasno možete zamisliti i pritom osjećate nevjerojatno zadovoljstvo i nestrpljivo uzbuđenje riječ je o najdubljoj ljubavi. Isto je i s planovima za godišnji odmor, putovanje ili pak običnu večeru sljedećeg vikenda. Što su planovi bogatiji i čine vas sretnijima to je vaša ljubav jača.

2. Geste

Trenutak u kojem maštate o budućnosti s partnerom može otkriti puno. Ako vam ona ulijeva strah i nesigurnost, prava ljubav još nije na vidiku.

Prava ljubav nije iskazana u brojkama i poklonima već u lijepim gestama koje govore puno više. Kada ste spremni svoje želje stavite na drugo mjesto, a sve kako bi slobodno vrijeme proveli s novim partnerom riječ je o pravoj ljubavi. Isto vrijedi i za slatke male ljubavne poruke koje tijekom dana bez razmišljanja pošaljete partneru. Ako osjećate potrebu za takvim spontanim činom znajte da ste zaljubljeni do ušiju.

3. Misli

I dok na riječi i djela možemo utjecati, misli su nešto sasvim drugačije. Ako je vaš partner prva osoba na koju pomislite na početku ili zadnja na kraju dana ili pak ako ga se tijekom dana bez ikakvoga razloga svako toliko sjetite, znajte da je riječ o onom pravom.

4. Sličnosti i različitost

Zajednički ciljevi i pogledi na svijet vrlo su važni za stabilnu ljubavnu vezu. To znači da osobe imaju zajedničke interese koji ih vode i koji će ih voditi kroz život. No, i suprotnosti su itekako važne. Ako ste vi i vaš partner različitih karaktera koji zajedno tvore jednu savršenu cjelinu riječ je o nečemu puno dubljem i moćnijem.

5. Seks

Strast i žudnja koju osjećamo prema partneru u samom početku veze neće trajati vječno. Prava ljubav se ne krije u učestalosti odnosa i količini seksa već u snažnim emocijama i kvaliteti samog čina. Nježnost, poljupci i snažni osjećaji koji vas tjeraju da tijekom seksa izrazite najdublje misli bilo riječima ili dodirima znak su da je osoba s kojom vodite ljubav ona prava.

6. Položaj spavanja

Znanstvenici potvrđuju kako je zahvalnost, odnosno riječ "hvala" u vezi puno snažnija od čarobnih riječi "volim te".

Položaj u kojem spavate s partnerom može otkriti puno o vašoj vezi i vašim osjećajima. Parovi koji se prije spavanja te odmah nakon buđenja maze i isprepliću tijela, povezani su jakim emocijma koje ne mogu kontrolirati. Ako se pak tijekom sna tek značajno dodirujete s partnerom ili ste udaljeni svega par centimetara jedan od drugog, vaša se veza smatra moćnom.

7. Zahvalnost

Znanstvenici potvrđuju kako je zahvalnost, odnosno riječ "hvala" u vezi puno snažnija od čarobnih riječi "volim te". Iskazivanje zahvalnosti za male i velike stvari u vezi znak je snažne povezanosi između partnera vođene iskrenim emocijama.

8. Poljupci i dodiri

Poljupci i zagrljaji nisu rezervirani samo za frišku vezu. Naprotiv,
ovakav način izražavanja emocija opisuje povezanost između partnera u bilo kojoj životnoj dobi. Istraživanje provedeno na uzorku novopečenih, ali i zrelih parova je pokazalo kako oni koji redovito izmijenjuju nježnosti imaju puno kvalitetniju i zdraviju vezu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju