Institut za boje Pantone otkrio je da će 2020. godinu obilježiti klasična plava boja (Classic Blue 19-4052). Opisana je kao svevremenska plava nijansa koja podsjeća na nebo u sumrak.

Nijanse koje "odobri" taj institut vrlo često postaju i hit u uređenju interijera pa će se i klasična plava u nadolazećem razdoblju sigurno naći u mnogim domovima. I dizajneri interijera kojima se ova boja sviđa zbog svestranosti već su dali svoje prijedloge kako je uklopiti u dom. Neke od njih pročitajte u nastavku.

Slika nije dostupna Klasična plava: Boja koja će obilježiti 2020. godinu

1. VELIKI KOMAD NAMJEŠTAJA

Dizajneri interijera preporučuju da klasičnu plavu boju u sobu dodate pomoću velikog komada namještaja, primjerice pomoću baršunaste mekane sofe koja će postati središnji komad dnevnog boravka i dati mu dozu odvažnosti.

2. STATEMENT ZID

Radi se o zidu koji u domovima plijeni pozornost i daje im određenu dozu karaktera. Dizajneri poručuju da je klasična plava idealna za jedan takav zid.

3. ORMARIĆ U KUPAONICI/KUHINJI

Ormarić obojen u klasičnu plavu boju idealan je za dodavanje živosti inače neutralnoj kupaonici, kao i kuhinji.

4. POSUĐE

Ako niste skloni eksperimentiranju s tako snažnom bojom na velikim komadima namještaja, opskrbite se posuđem u klasičnoj plavoj boji.

Lonci, tave, šalice... sve dolazi u obzir i sve će izgledati dobro u ovoj nijansi.

5. TEKSTIL

Još jedan jednostavan način za unošenje klasične plave boje u dom jest pomoću tekstila. Eksperimentirajte s ručnicima, zastorima, dekicama, posteljinom... Opcija je puno, a radi se o detaljima koji su idealni ako želite tu nijansu u svom domu, ali niste spremni na velike troškove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju