Žuta je jedna od najveselijih i najtoplijih boja. Najčešće je povezujemo s ljetom i suncem. Iako je mnogima draga, nije prvi odabir prilikom uređenja doma jer se bojimo da moćne i upečatljive nijanse nećemo znati dobro iskombinirati s ostatkom palete boja zastupljene u našem životnom prostoru.

Galerija

Moćne i tople nijanse vrlo su upečatljive i upravo zbog toga mogu postati vrlo zanimljiv ukras vašeg doma. Ako niste spremni na velike promjene i želite se zadržati samo na odabiru žutih detalja, u nastavku provjerite naše prijedloge za uređenje.

1. Spavaća soba
Spavaća soba idealna je za igru s bojama. Pronađite jednobojnu žutu posteljinu ili pak neku ukrašenu zanimljivim uzorkom i dobili ste instantno osvježenje prostora. Noćni ormarić u žutoj boji ili pak žute zavjese također su dobar odabir.

2. Kupaonica
Žuti kupaonski tepih, vaza sa žutim svjećicama ili pak žuti držači za četkice i sapun samo su neke od ideja kojima možete osvježiti prostor. Odvažniji se mogu odlučiti na žute zidove ili pak kadu u žutoj boji.

Žuti detalji u dnevnoj sobi
Žuti detalji u dnevnoj sobi (Foto: Living4Media)
 

3. Dnevni boravak
Ukrasite kauč s nekoliko žutih jastučića, na ormarić stavite žutu lampu ili vazu i prostor će postati ljepši. Uživajte i u komadima namještaja žute boje. Tako će, na primjer, žute fotelje sigurno postati glavna zvijezda vašeg dnevnog boravka.

4. Kuhinja
Iskoristite kuhinjske elemente za igru sa žutom bojom. Žuto posuđe poput tanjura i šalica, podmetači u žutoj boji i razni drugi detalji sjajno će pristajati kuhinjskom prostoru.

 

Žuti detalji u kuhinji
Žuti detalji u kuhinji (Foto: Living4Media)

5. Blagovaonica
Zanimljiv detalj za blagovaonice svakako su zavjese koje žutom bojom u prostor unose svjetlo i svježinu. Isti efekt ima i žuti stolnjak, koji može biti jednobojan ili pak ukrašen žutim uzorkom. Možete odabrati i žute stolice ili stol.

Detalji za dom u žutoj boji - 2
Vivre, 261 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)