Žuta je jedna od najveselijih i najtoplijih boja. Najčešće je povezujemo s ljetom i suncem. Iako je mnogima draga, nije prvi odabir prilikom uređenja doma jer se bojimo da moćne i upečatljive nijanse nećemo znati dobro iskombinirati s ostatkom palete boja zastupljene u našem životnom prostoru.

Galerija Uređenje dnevne sobe s detaljima u žutoj boji Žuta posteljina razvedrit će spavaću sobu Detalji za dom u žutoj boji - 7 +11 Žute zavjese u spavaćoj sobi

Moćne i tople nijanse vrlo su upečatljive i upravo zbog toga mogu postati vrlo zanimljiv ukras vašeg doma. Ako niste spremni na velike promjene i želite se zadržati samo na odabiru žutih detalja, u nastavku provjerite naše prijedloge za uređenje.

1. Spavaća soba
Spavaća soba idealna je za igru s bojama. Pronađite jednobojnu žutu posteljinu ili pak neku ukrašenu zanimljivim uzorkom i dobili ste instantno osvježenje prostora. Noćni ormarić u žutoj boji ili pak žute zavjese također su dobar odabir.

2. Kupaonica
Žuti kupaonski tepih, vaza sa žutim svjećicama ili pak žuti držači za četkice i sapun samo su neke od ideja kojima možete osvježiti prostor. Odvažniji se mogu odlučiti na žute zidove ili pak kadu u žutoj boji.

Žuti detalji u dnevnoj sobi Žuti detalji u dnevnoj sobi (Foto: Living4Media)  

3. Dnevni boravak
Ukrasite kauč s nekoliko žutih jastučića, na ormarić stavite žutu lampu ili vazu i prostor će postati ljepši. Uživajte i u komadima namještaja žute boje. Tako će, na primjer, žute fotelje sigurno postati glavna zvijezda vašeg dnevnog boravka.

Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 1 10 fotodokaza da su zelena i žuta sjajan izbor za spavaću sobu

Pastelne nijanse djeluju umirujuće Tako nježne: 15 ideja kako osvježiti dom umirujućim pastelnim bojama

4. Kuhinja
Iskoristite kuhinjske elemente za igru sa žutom bojom. Žuto posuđe poput tanjura i šalica, podmetači u žutoj boji i razni drugi detalji sjajno će pristajati kuhinjskom prostoru.

  Žuti detalji u kuhinji Žuti detalji u kuhinji (Foto: Living4Media)

5. Blagovaonica
Zanimljiv detalj za blagovaonice svakako su zavjese koje žutom bojom u prostor unose svjetlo i svježinu. Isti efekt ima i žuti stolnjak, koji može biti jednobojan ili pak ukrašen žutim uzorkom. Možete odabrati i žute stolice ili stol.

Detalji za dom u žutoj boji - 2 Vivre, 261 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju