Britanski glumac Idris Elba danas slavi 51. rođendan. Pravim imenom Idrissa Akuna Elba, rodio se 6. rujna 1972. godine u Londonu. Proslavio se ulogom u obožavanoj američkoj kriminalističkoj seriji "The Wire", prema mišljenju kritičara i publike jednoj od najboljih TV serija svih vremena.

Galerija Idris Elba Idris Elba Idris Elba +7 Sabrina i Idris Elba

Poziciju cijenjenog glumca učvrstio je ulogom u britanskoj seriji Luther i nizom zapaženih filmova poput biografske drame Mandela: Long Walk to Freedom.

Mnogi ga žele vidjeti u ulozi Jamesa Bonda, ali Idris je nekoliko puta opovrgnuo glasine da će zamijeniti Daniela Craiga. Iako se godinama priča o tome kako bi on mogao biti novi tajni agent 007, mnogo je onih koji smatraju da to ne može biti isključivo zbog boje svoje kože.

Idris Elba Sabrina i Idris Elba na vjenčanju Megan Markle i princa Harryja (Foto: Profimedia)

Naime, Malo se obeshrabriš kada čuješ da ljudi govore: 'Ne, to ne može tako.' Ako ga odglumim i stvari ne ispadnu kako se planiralo ili pak ispadnu dobro, hoće li to onda biti zbog boje moje kože? Teško mi je staviti se u tu poziciju. James Bond je toliko legendaran i voljen lik koji publiku odvodi na masivno putovanje puno eskapizma. Naravno, da me netko pita želim li ga glumiti, pristao bih. Taj lik mi je fascinantan. Ali nisam tu želju nikad izrazio na način da sam rekao - da, želim biti crni James Bond, priznao je svojevremeno u intervjuu za Vanity Fair.

Slika nije dostupna Izgled (ni)je bitan? 10 slavnih frajera koji nisu klasično lijepi, ali žene luduju za njima

Idris je osvajač nagrada Zlatni Globus, Emmy i BAFT-a, a također se bavi i glazbom pod imenom DJ Big Driis. Izdao je nekoliko EP-ja te gostovao na albumima mnogih drugih glazbenika.

Ovaj naočiti zavodnik u braku je s manekenkom Sabrinom Dhowre s kojom se oženio 2019. godine u Maroku. To mu je treći brak – od 1999. do 2003. bio je u braku s Hanne Norgaard, a 2006. godine bio je samo četiri mjeseca u braku s Sonyom Nicole Hamlin. S bivšom djevojkom Naiyanom Garth dobio je dvoje djece.

Američki magazine People proglasio ga je 2018. godine najseksi muškarcem na svijetu. Stao sam pred ogledalo, malo se promatrao i rekao sam sebi: 'Da, danas si nekako seksi.' Iskreno, bio je to lijep osjećaj. Lijepo iznenađenje koje godi mom egu, komentirao je tada Idris svoju titulu.

Odijelo ne čini čovjeka, ali čini Idrisa još privlačnijim nego inače pa smo u galeriji skupili najbolja svečana izdanja markantnog glumca.

Idris Elba Sabrina i Idris Elba (Foto: Profimedia)

Odabrao Vogue: 20 najljepših muških modela svih vremena Alex Lundqvist Andrés Velencoso Boyd Holbrook +18 Cameron Alborzian

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju