Možda vam gmazovi nisu najdraže životinje, ali jeste li vidjeli iguanu Rocketa? Taj veliki gušter žute boje i pun karaktera velika je zvijezda na Instagramu gdje je skupio preko 33 tisuće pratitelja. Sa svojim vlasnikom ide u šetnje i svugdje ga prati, kao da je pas.

Da bi ih se držalo kao kućne ljubimce, iguane trebaju točno određene uvjete, a može ih se i uspješno socijalizirati, pa se neke iguane čak i odazivaju na svoje ime. Uz vlasnika se posebno vežu kada ih se redovito drži na rukama i ramenima. S obzirom da je jedna od najmirnijih i najstaloženijih vrsta među gušterima, iguana može biti idealan kućni ljubimac.

Zvijezda Instagrama Rocket djeluje kao iguana koja dobiva puno ljubavi i pažnje, voli i kad ga se draga, i kao iguana koja sve kuži. Sa svojim gazdom Leejem živi u Houstonu u Teksasu, a njezin životni prostor je ogroman terarij unutar kuće. Inače, terariji za iguane moraju biti barem dvostruko duži i trostruko viši od same životinje, a u unutrašnjosti se trebaju nalaziti bambusove grane ili platforme po kojima će se ljubimac moći penjati, i na njima se sunčati i odmarati.

Sedmogodišnji Rocket, naravno, ima pristup i ostatku kuće, a on se naročito voli penjati po kuhinjskim elementima i stolu kada njegov vlasnik priprema nešto za jesti, odnosno kada donese namirnice iz trgovine. Prehrana iguane velikom većinom sastoji se od povrća te nešto malo od voća i ostalih namirnica poput kuhanih jaja, riže, tijesta i kruha. Rocket se voli zasladiti bananom, a zbog zelenog lisnatog povrća spreman je i skočiti na radnu površinu u kuhinji, dok mu Lee priprema obrok.

Iz video snimki koje Lee objavljuje na svom Instagramu jasno je koliko su on i Rocket povezani, a posebno je simpatično vidjeti ih kada su vani skupa u šetnji. Lee svom ljubimcu stavi ormu i uzicu, i šibaj!


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju