IKEA u svoju ponudu uvodi novost koja će razveseliti sve ljubitelje mirisa i zbog koje ćemo se u vlastitom domu osjećati još ugodnije i sigurnije

Tvrtka IKEA najavila je vlastitu liniju mirisa za dom koja će se u prodaji naći 2019. godine.

Tvrtka IKEA najavila je vlastitu liniju mirisa za dom koja će se u prodaji naći 2019. godine

Nas u IKEA-i zanimaju mirisi i njihova važnost u domovima ljudi. Znamo da nam mirisi mogu pružiti osjećaj sigurnosti i intimnosti, ali kako zapravo miriši dom? I kako se miris može manifestirati osim mirisnim svijećama? Suradnja s jednim od najboljih na svijetu, Benom Gorhamom, vlasnikom brenda Byredo daje nam priliku da to istražimo dublje, izjavio je Marcus Engman, dizajner u IKEA-i.

U IKEA-i se nadaju da će njihovi mirisi odvesti ljude u neko drugo vrijeme ili oživjeti određenu uspomenu, što "guru za mirise" Ben Gorham naziva nevidljivim dizajnom.

Znam da mnogi ljudi imaju određene mirise koji ih podsjećaju na bakinu kuću – bilo da je riječ o bakinom parfemu, cvijeću ili mirisima iz kuhinje – miris je vrlo važan dio doma. Stvara osjećaj ugodnosti i sigurnosti. Rijetko pričamo o tome i mislim da će ovaj projekt potaknuti ljude da razmišljaju o mirisima, kaže Gorham koji je švedski brend Byredo specijaliziran za parfeme osnovao 2006. godine. Njegove mirisne svijeće i parfemi dobiveni iz kvalitetnih sirovih materijala vrlo su traženi i cijenjeni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju