Od početka ožujka robna kuća IKEA Zagreb nudi pravu poslasticu za interijere - ograničenu kolekciju OMEDELBAR, stvorenu u suradnji s Beom Åkerlund, jednom od najpoznatijih svjetskih stilistica i dizajnerica kostima

Galerija Limitirana kolekcija OMEDELBAR robne kuće IKEA Kolekcija OMEDELBAR robne kuće IKEA - 6 Kolekcija OMEDELBAR robne kuće IKEA - 8 +10 Kolekcija OMEDELBAR robne kuće IKEA - 12 U suradnji s Beom Åkerlund, jednom od najpoznatijih svjetskih stilistica i dizajnerica kostima koja je radila s Madonnom, Beyonce, Lady Gagom i Rihannom, robna kuća IKEA napravila je ograničenu kolekciju pod nazivom OMEDELBAR.

Predmeti poput vaze u obliku staklenog šešira, jastučića u formi usnica i držača nakita koji slijede oblik ruke napravljeni su tehnikom 3D-printa. Kolekcija također donosi sve što vam je potrebno za čuvanje i izlaganje odjeće, modnih dodataka, ali i isticanje osobnog stila.

Kolekcija sadrži 35 proizvoda koji slave individualnost i kreativnost, ujedno održavajući dizajneričinu osobnu mantru "B. who you are" tj. budi što jesi. Predmeti iz kolekcije tvore dojam ekskluzivne spavaonice i garderobe u kojima ćete poželjeti provoditi mnogo vremena. Pored crvenih detalja i pruga, važan element kolekcije je igra s dimenzijama - džepni sat pretvoren je u ogromni zidni, a slično se dogodilo i ženskom ogledalcu za šminkanje.

Kolekcija se poigrava prihvaćanjem sebe, bez obzira što drugi mislili o vama. Riječ je o individualnosti i kreativnosti, dva važna temelja kolekcije za koju sam željela da bude zabavna, prihvatljiva i dostupna svima, objašnjava Bea Åkerlund. Za sebe kaže da je modna aktivistica, a poznata je kao jedna od najutjecajnijih stilistica i dizajnerica kostima, koja je do sada radila s brojnim velikim imenima svjetske glazbene scene. I ovom sam kolekcijom nastojala potaknuti ljude da misle izvan ustaljenih granica, da prihvate rizik i da se zabave, te da u trgovini nabave nešto što nikada nisu mislili da će naći na IKEA policama. Jednostavno rečeno – inspirirati ih da žive drukčiji život, dodaje Bea.
Kolekcija OMEDELBAR robne kuće IKEA - 6 Kolekcija OMEDELBAR robne kuće IKEA - 6 Foto: IKEA
Bilo je iznimno zabavno raditi s Beom. Njena perspektiva je sasvim drukčija, ona je prava umjetnica, u svakom smislu, uvijek prepuna ideja i kreativne energije, riječi su kojima suradnju opisuje Karin Gustavsson, kreativna voditeljica za OMEDELBAR. Beu je kontaktirala nakon što je čula njen intervju na švedskoj radijskoj postaji. Bea je pak uživala u suradnji s tvrtkom IKEA, a kaže kako je imala i mnogo ideja od kojih je u konačnici morala odustati – žali zbog velike sofe za obuvanje cipela, ali upute za dizajn i praksa pakiranja predmeta u tvrtki IKEA naučile su je drukčijem pristupu.

U kolekciji OMEDELBAR moguće je pronaći prvi masovno proizvedeni 3D-printani IKEA proizvod – mrežastu ruku koja će poslužiti za odlaganje nakita i drugih modnih dodatka. Bea je udahnula i novi život klasičnom šeširu iz "Alise u Zemlji čudesa", koji je u njenoj interpretaciji postao vaza a moguće ga je koristiti i za odlaganje sitnica koje se nalaze u svakoj kupaonici.
Nova limitirana kolekcija robne kuće IKEA Nova limitirana kolekcija robne kuće IKEA Foto: IKEA

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju