Prepun inspiracije za život kod kuće, novi IKEA katalog poziva vas u najveći otvoreni IKEA dom ikada sa sedam različitih životnih priča.

Galerija Kolekcija Gratulera kojom IKEA obilježava 75. rođendan - 8 Kolekcija Gratulera kojom IKEA obilježava 75. rođendan - 17 Kolekcija Gratulera kojom IKEA obilježava 75. rođendan - 7 +10 IKEA Gratulera, 699 kn

Distribucija IKEA kataloga za 2019. godinu na 316.480 kućanstava u Zagrebu i okolici započinje u utorak 28. kolovoza i trajat će do 15. rujna. Peto izdanje IKEA kataloga za Hrvatsku i ujedno 68. za IKEA globalno, slavi život kod kuće i poziva nas da zavirimo u najveći IKEA "otvoreni dom" ikada.

Novi IKEA katalog dolazi u koncepcijski izmijenjenom obliku. Osim naslovnice koja ima drukčiji izgled – dolazi s bijelim okvirom, za koji su inspiracija bili IKEA katalozi iz 1980-ih - u posebnom fokusu ovogodišnjeg izdanja je sedam domova, svaki sa svojom pričom i inspiracijom za svakodnevni život. Svaki od njih prikazuje različite životne situacije, kojima su zajedničke različite potrebe i zajednički život.

U povodu 75. obljetnice poslovanja pokrenuta je posebna kolekcija GRATULERA s nekim od najpopularnijih IKEA predmeta iz 50-60-ih, 70-80-ih i 90-2000-ih godinaMi u tvrtki IKEA želimo kupcima pružiti ideje i inspiraciju u skladu s njihovim životnim odabirima. Zato smo ove godine stvorili sedam domova i time se odmaknuli od pojedinačnih soba kako smo ih do sada prikazivali u katalogu, pojasnila je Iva Debogović, voditeljica odjela unutarnjeg uređenja u robnoj kući IKEA Zagreb.

IKEA Gratulera, 499 kn IKEA Gratulera, 499 kn (Foto: PR)

Temelj za stvaranje ovih sedam domova bili su uvidi iz IKEA Izvještaja o Životu kod kuće, za koji IKEA provodi istraživanja diljem svijeta. Previše stvari u domovima pokazalo se jednim od najčešćih problema suvremenog stanovanja, zbog čega čak dva doma pokazuju kako organizirati svoje stvari i uspomene. Među domovima se nalazi i jedan od svega 16 kvadrata, kao i dom potpuno posvećen ekološki osviještenom stilu življenja, a svi su kreirani uz pomoć IKEA rješenja.

Kolekcija Gratulera kojom IKEA obilježava 75. rođendan - 9 IKEA Gratulera, 49,90 kn (Foto: IKEA, namještaj)

Uz ovogodišnji katalog, najavljene su i neke od mnogobrojnih kolekcija koje će tijekom godine stizati u robnu kuću IKEA Zagreb. U povodu 75. obljetnice poslovanja pokrenuta je posebna kolekcija GRATULERA s nekim od najpopularnijih IKEA predmeta iz 50-60-ih, 70-80-ih i 90-2000-ih godina. Prvi dio kolekcije već je stigao, a drugi i treći pristižu tijekom listopada i prosinca.

IKEA katalog za 2019. godinu proteže se na skoro 300 stranica, preveden je na 37 jezika te je distribuiran u 50 država u 190 milijuna primjeraka. U pitanju je najveća tiskovina ikada tiskana na FSC certificiranom papiru, što znači da potječe iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.

Kolekcija Gratulera kojom IKEA obilježava 75. rođendan - 14 Kolekcija Gratulera kojom IKEA obilježava 75. rođendan (Foto: IKEA, namještaj)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju