Iako mnogi još nisu ni prihvatili činjenicu da je jesen, a kamoli da nam uskoro dolazi i zima, najveće modne kuće i brendovi već su predstavili svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2022. godine.

Na temelju prikazanih kolekcija modni znalci već slažu popis trendova koji će zavladati trgovinama u toj sezoni, a kao jedan od potencijalno najvećih zapravo je stari trend s početka 2000-ih.

Tadašnje trendseterice poput Paris Hilton i Nicole Richie sa sebe nisu skidale takozvane mikro minice. Iz njihova naziva lako je dokučiti kako se radi o vrlo kratkom modelu mini suknji koje je za većinu žena jednostavno nenosiv u svakodnevnim prigodama.

Međutim, slavne žene mogu si dopustiti drugačiji tip odijevanja u slobodno vrijeme pa će se neke od njih sigurno odvažiti i na nove modele mikro minica.

Među slavnim brendovima koji su ih predstavili na nedavno završenom Pariškom tjednu prêt-à-porter nalazi se i talijanska modna kuća Miu Miu. Njihove cargo suknjice mnoge su odmah podsjetile na model koji je pjevačica Christina Aguilera 2002. godine nosila u tada vrlo kontroverznom videospotu za pjesmu Dirrty. Bio je to prvi singl s njezina albuma Stripped s kojim se ciljano željela što više udaljiti od imidža nježne teen pjevačice koji je do tada imala, kako u glazbenom tako i u modnom kontekstu.

Upravo je zato i njezin stajling bio poprilično provokativan, a minijaturna suknja savršeno se uklopila u viziju spota i poruku koju je Christina stajlingom željela poslati.

U meni se nakupilo puno misli i emocija koje nisam mogla izraziti i koje u mom glazbenom žanru nismo mogli čuti iz ženske perspektive. Željela sam prikazati sve svoje strane. To je bio kontroverzan potez u to vrijeme i mnogo se ljudi protivili mom novom imidžu jer su me upoznali kad sam imala potpuno drugačiji imidž. Ali ja sam morala biti to što jesam i izraziti se, a seksualnost je uvijek bila dio mene koji sam izražavala bez neugode. Žensko tijelo je predivno i važno je samo kako osobno njime vladaš. Ako imaš samopouzdanja, onda te tvoje tijelo osnažuje. To je za mene bio ‘Dirrty”, osnažila sam se, prvi put sama vladala svojom seksualnošću i nisam imala osjećaj da otkrivam svoje tijelo na zahtjev diskografske kuće ili zbog komercijalnog uspjeha, ispričala je Christina u intervjuu za magazin Billboard.

Ništa manje provokativan nije bio ni njezin stajling za dodjelu nagrada MTV VMA 2002. godine, a okosnica stajlinga opet je bila mikro mini suknja, ovaj put od trapera.

Hoće li minijaturni modeli suknji uistinu zaživjeti u street style kombinacijama saznat ćemo sljedeće proljetno-ljetne sezone, ali ne sumnjamo da ćemo ih viđati na crvenim tepisima i Instagram profilima modnih influenserica.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte mikro minice za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine.

Hoćete li nositi mikro minice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju