Već desetljećima kupolu u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette u jednom trenutku preuzme spektakularno, divovsko božićno drvce. Dogodilo se to i ove godine.

Galerija Božićno drvce u Galeries Lafayette Božićno drvce u Galeries Lafayette 2022. godine Božićno drvce u Galeries Lafayette +0 Božićno drvce u Galeries Lafayette

Fotografije drvca i popratne koreografije već obilaze svijet, a svi žele znati i ovogodišnju temu ukrašavanja robne kuće u kojoj se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih modnih brendova.

U pozadini je ovaj put priča o prijateljstvu između malene Annie, djevojčice kojoj prijeti neslavljenje Božića, i Nordmanna, jelke koja joj je došla pomoći da uvjeri svojeg oca da slavi Božić.

Priča ide ovako.

Nordmann je drvce s planeta božićnih jelki Elato, na kojem je omiljena zabava promatranje Zemlje. Svakog Božića jedno se drvo šalje na Zemlju kako bi donijelo natrag nešto tipično za život na tom planetu.

Ove godine na putovanje je krenuo Nordmann, koji će usput pomoći Annie, čiji je tata odlučio da neće slaviti Božić.

Nordmann je djevojčicu pronašao u Galeries Lafayette i brzo joj vratio osmijeh na lice. U jednom trenutku pojavio se djevojčičin tata i rekao Annie da prestane razgovarati s božićnim drvcima.

Annie je nakon toga pobjegla igrati se s vlakićima s dječakom svojih godina, a Nordmann počinje razgovarati s njezinim tatom i postupno omekšavati njegovo srce.

U jednom trenutku Annie pogleda u dječaka i shvati da je to zapravo njezin tata. Sretna je jer je njezin otac ponovno otkrio dječje čuđenje i ove godine će ipak slaviti Božić.

Zadovoljan je i Nordmann, koji je uspješno izvršio misiju i sada samo mora pronaći nešto što će odnijeti na Elato.

Božićno drvce u Galeries Lafayette Božićno drvce u Galeries Lafayette

No prije povratka Annie i Nordmann boravit će u pariškoj Galeries Lafayette više od mjesec dana, a tamo će sreća i uzbuđenje zbog blagdana pred nama biti vidljivi u kupoli i u svim izlozima i prolazima. Posjet kultnoj robnoj kući vratit će vas u djetinjstvo.

Autorica ove divne priče koja je bila inspiracija za uređenje je Claire Castillon, a ilustrator je Florent Chavouet. On će uskoro posjetiti galeriju i svima koje zanima ispričati kako je oživio malu Annie i Nordmanna, jelku s planeta Elato.

Inače, ukrašavanje veličanstvene robne kuće počelo je još dvadesetih godina prošlog stoljeća, a 1976. godine Parižane i njihove goste prvi put je oduševilo divovsko stablo koje visi s krova galerije i zahvaljujući kojem svake godine Pariz postaje još posebniji.

U našoj galeriji na početku teksta provjerite što su to točno pripremili ove godine, odnosno kako izgleda drvce s drugog planeta.

Božićno drvce u Galeries Lafayette 2022. godine Božićno drvce u Galeries Lafayette 2022. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju