Ljetne vrućine bi svakako trebale biti poticaj za konzumiranje lagane hrane. Salate su izbor uz koji nema brige da ćemo dodatno opteretiti tijelo, već upravo suprotno. Priprema za ovo ljetno jelo svodi se na odabir namirnica. Mi smo odabrali one ultra zdrave.

U infografici zdravlja pronađite odabrane namirnice za savršeni ljetni obrok, ali i njihove prednosti po zdravlje uz koje organizam 'procvjeta'. Dodatak 'eksploziji zdravlja' je i President Salakis sir koji ovoj salati daje posebnu notu Mediterana.

Lagana ljetna salata sastoji se od rajčice, šipka, borovnica, naranča, pistacija, President Salakis sira i žličice maslinovog ulja. Većina odabranih namirnica je voće koje može zadovoljiti potrebu za slatkim, ali i poboljšati opće stanje zdravlja te pomoći u očuvanju stabilne težine. President Salakis meki je bijeli sir koji je dovoljno narezati na male kockice. U salatu, ovim sirom unosimo i dozu soli za sve ljubitelje mediteranskih okusa.

Šipak potiče i regulira probavu, obnavlja želučanu sluznicu, pomaže u oslobađaju od toksina. Borovnica smanjuje rizik od bolesti srca, čuva zdravlje kože i štiti mokraćni mjehur. Pistacije snižavaju loš kolesterol, ubrzavaju metabolizam, reguliraju razinu šećera, a naranča je bogata vitaminima C i A, umanjuje simptome alergije, čuva bubrege i mokraćni mjehur.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s 'Dukat mliječna industrija d.d.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju