Sastojci:
450 grama svježih jagoda
50 grama šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Operite jagode, odstranite peteljku i narežite ih na polovice, ili četvrtine (ovisno o veličini ploda)
2. Dobro ih pomiješajte sa šećerom i ekstraktom vanilije, pa položite na papir za pečenje da se međusobno ne dodiruju.
3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijeva stupnja oko 25 minuta.
Ovakva termička obrada jagoda ne uništava njihov oblik, a podupire ispuštanje prirodnih sokova, koje se u kombinaciji s vanilijom i šećerom daju novu dubinu okusa i slasnosti.
Savjet plus:
Ovako pripravljene jagode možete dodati zdjelici žitarica, kuhanim kašama, pečenoj torti od sira, kremastim slasticama koje se služe u čašama, ili ih jesti poput samostalnog deserta – tople iz pećnice s malo tučenog slatkog vrhnja. Dobar tek!
Kako od jagoda bez okusa dobiti sočan zalogaj?
Slika nije dostupna
Proljeće je sezona za jagode, ali ponekad je vrlo teško pronaći sočne, mirisne i crvene plodove koji se mogu jesti bez ikakvih dodataka. Ako i vas muči ovaj problem, najbolji način da unesete okus u jagode jest da ih ispečete u pećnici. Povrh svega, za ovaj recept potrebno vam je samo tri sastojka