Proljeće je sezona za jagode, ali ponekad je vrlo teško pronaći sočne, mirisne i crvene plodove koji se mogu jesti bez ikakvih dodataka. Ako i vas muči ovaj problem, najbolji način da unesete okus u jagode jest da ih ispečete u pećnici. Povrh svega, za ovaj recept potrebno vam je samo tri sastojka


Sastojci:

450 grama svježih jagoda
50 grama šećera
1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:
1. Operite jagode, odstranite peteljku i narežite ih na polovice, ili četvrtine (ovisno o veličini ploda)

2. Dobro ih pomiješajte sa šećerom i ekstraktom vanilije, pa položite na papir za pečenje da se međusobno ne dodiruju.

3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijeva stupnja oko 25 minuta.

Ovakva termička obrada jagoda ne uništava njihov oblik, a podupire ispuštanje prirodnih sokova, koje se u kombinaciji s vanilijom i šećerom daju novu dubinu okusa i slasnosti.

Savjet plus:

Ovako pripravljene jagode možete dodati zdjelici žitarica, kuhanim kašama, pečenoj torti od sira, kremastim slasticama koje se služe u čašama, ili ih jesti poput samostalnog deserta – tople iz pećnice s malo tučenog slatkog vrhnja. Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju