Sastojci za 5 - 7 porcija:
1 pakiranje instant zobene kaše od 250 grama
140 grama maslaca
1 kilogram nasjeckanog voća
Priprema:
1. Nasjeckajte omiljeno voće na komadiće veličine zalogaja, pa ga položite u namašćenu posudu za pečenje.
Najbolje bi bilo upotrijebiti hrskavo voće poput jabuka i kruški, koje će nakon pečenja zadržati dio svojeg oblika i desertu podariti dodatnu teksturu. No možete upotrijebiti bilo koje voće pri ruci, čak i ono i iz konzerve poput breskvi ili ananasa.
2. Od instant zobene kaše i maslaca prstima napravite 'tijesto' za voćni kolačić, te njima prekrijte voće. (Maslac nemojte predugo držati u rukama – hladne kockice samo utisnite u zobenu kašu – i to je to!)Ako je odabrano voće previše kiselo, možete ga zasladiti s šećerom ili medom po želji.
Za recept možete upotrijebiti 'običnu' zobenu kašu, ili onu s već dodanim začinima i sastojcima, te tako produbiti okus cijelog recepta.
3. Kolačić stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva 15 do 20 minuta dok 'kora' ne dobije zlatno-žutu boju. Poslužite toplo sa tučenim slatkim vrhnjem! Dobar tek!
SAVJET PLUS
Zbog specifičnog oblika i sastava deserta nemoguće je rezati pravilne kocke ove slastice. Štoviše, iz velike tepsije porcije ćete trebati vaditi žlicom. Ako se ne želite baviti voćnim neredom, svaku porciju možete ispeći i zasebno – u keramičkim posudicama za primjerice suffle.