Za dva tjedna poznata hrvatska make-up umjetnica Simona Antonović stat će pred polaznike još jedne svoje make-up edukacije.

Galerija Simona Antonović Simona Antonović Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara +2 Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara

Tijekom intenzivnih 14 dana svima koji joj se pridruže na MASTER MAKEUP edukaciji Simona i gosti predavači pokušat će usaditi što više znanja o osnovnim i naprednim tehnikama šminkanja, bez obzira na to jesu li polaznici početnici ili već imaju prethodno iskustvo.

Edukacija je bila povod da i mi porazgovaramo sa Simonom o toj, ali i drugim temama iz svijeta make-upa. Osim važnosti edukacije, dotaknuli smo se trendova, omiljenih proizvoda, savjeta za mladenke…, a što nam je Simona rekla, pročitajte u nastavku.

S obzirom na to da i sami spominjete važnost stalnog razvoja i edukacije u make-up biznisu, možemo početi s vašim mišljenjem o toj temi. Zašto je važno stalno učiti, nadograđivati se? Netko može reći - pa, znam šminkati i to je dovoljno, snaći ću se. Vi se vjerojatno ne slažete s tim?

Šminkanje je danas sveprisutna svakodnevna rutina bez koje se ne izlazi iz stana/kuće, osobito nikako ne na posao. Imate osjećaj da ste goli ako niste našminkani. Žene često smatraju da se same moraju znati našminkati kao da sam ih ja našminkala. Ponekad mi se čak i ispričavaju jer nisu dovoljno dobro našminkane. Kako su se svi i sve više počeli šminkati, pojavljuje se i sve više make-up umjetnica koje šminkaju druge, misleći da to može raditi svatko odmah i brzo.

U stvarnosti je potrebno puno rada, truda i edukacije da biste najprije postali dobar pa tek onda odličan i na kraju vrhunski make-up umjetnik. Make-up biznis neprestano se mijenja i donosi nešto novo, pa se i mi make-up umjetnici moramo stalno moramo educirati. Trud, rad i ulaganje u sebe uvijek budu nagrađeni jer to pokazuje profesionalizam i predanost izvrsnosti, u nastojanju da pružimo najbolju moguću uslugu.

Žena je naljepša kad je zadovoljna sobom, a još kad moja ruka naglasi njene crte lica one postaju najbolja verzija sebe, taj sjaj u očima i osmijeh na licu kojeg tada imaju je neprocjenjiv.

S druge strane, puno ih misli da zato što zna nanijeti maskaru i ako su bili na nekakvom masterclassu, mogu biti dobri make-up umjetnici. Zatim, puno je različitih masterclassova i make-up edukacija, pa je zainteresiranima za edukacije sve teže ustanoviti u čemu je razlika u make-up edukacijama na tržištu.

A i danas je doba u kojem se zbog popularnosti raznoraznih amatera na društvenim mrežama koji se šminkaju i paradiraju olako shvaća stručnjake. Međutim, uspješno šminkanje drugih ljudi za njihove različite potrebe ili kreativna snimanja nije isto što i šminkanje na društvenim mrežama ili primjena viđenog na jednodnevnom masterclassu. To je stalni, neprestani rad na usavršavanju svojeg znanja. Naposljetku, make-up umjetnost skup je različitih znanja i vještina njihove primjene.

Simona Antonović Simona Antonović (Foto: Mare Milin)

Bliži se početak vaše MASTER MAKEUP radionice. Zanima nas - koliko se može naučiti u ta dva tjedna? Što biste izdvojili kao najvažnije, odnosno kako biste u nekoliko rečenica predstavili radionicu?

Moj Master Makeup program uči i potiče svoje polaznike da ostvare svoje ciljeve i snove. To je profesionalna make-up edukacija u kojoj radimo teoriju i praksu u skladu s najtraženijim lookovima i najmodernijim svjetskim tehnikama šminkanja onako kako ja to radim, prakticiram i promoviram.

Već je poznato da su moj make-up stil, perfekcionizam, profesionalizam i pristup edukacijama na razini kvalitete znatno iznad onoga što se najčešće smatra make-up edukacijama. Posebnu pažnju posvećujem sve važnijem segmentu ovog posla kada je riječ o šminkanju privatnih klijentica - razumijevanju njihovih želja i potreba.

Master Makeup program osmišljen je prema svemu onom najboljem što sam naučila tijekom svoje dvadesetineštogodišnje karijere. To znači da će moji polaznici učiti ne samo o usavršavanju različitih lookova, tehnika, trikova i tajni već i o svemu onome što će im dodatno pomoći u usavršavanju i ostvarivanju vlastitih karijera. Na Master Makeup programu predavanja će imati i izvrsni hrvatski stručnjaci - fotografi, frizeri, stilisti i dermatolozi iza kojih su vrhunske karijere i međunarodni uspjesi.

Na kraju, polaznici će naučiti ono najvažnije - kako maksimalno iskoristiti svoj talent i stvoriti vlastiti make-up izraz kako bi se istaknuli u moru istih načina šminkanja i make-up umjetnika, te postali make-up umjetnik u pravom smislu riječi.

Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara (Foto: Jelena Balić)

Vaš je posao kreativan. Nijedan make-up na kraju nije isti. Što vas inspirira u poslu? Koliko je teško ostati inovativan? Kako to postižete?

Mene inspirira apsolutno sve - uglavnom boje, oblici i teksture iz prirode, umjetnost, film, glazba. U poslu me inspiriraju strastveni i profesionalni, ugodni suradnici, zanimljivi projekti, novi kreativni izazovi i nepredvidivost radnog dana ispred nas. Kada dobijem informacije o projektu koji radim, odmah si u glavi stvaram sliku i mood, pa ideje naviru same od sebe jer mi kreativci izvori smo ideja, što ne znači da mi nije potrebno istraživanje teme. Recimo, ako je tema proljeće, ona je naizgled banalna, no ipak se može interpretirati na tisuće kreativnih načina. Nije teško ostati inovativan ako uživate u onome što kreativno radite.

Svaki vizažist vjerojatno ima i nešto po čemu je prepoznatljiv, nekakav zaštitni znak. Što bi to bilo kod vas?

Klijentice mi već godinama govore da je moj make-up stil prirodan. Žena je najljepša kad je zadovoljna sobom, a još kad moja ruka naglasi njezine crte lica, one postaju najbolja verzija sebe, taj sjaj u očima i osmijeh na licu koji tada imaju je neprocjenjiv.

Kada je u pitanju make-up, koje biste trendove trenutačno istaknuli kao nešto što i sami favorizirate?

S obzirom na to da je trenutačno toliko raznovrsnih trendova popularno, a ja toliko volim make-up, teško mi se odlučiti. Važno je ne robovati trendovima, ali ih razumjeti, pa radim različite primjene trendova prema potrebama projekta ili željama klijentica, naravno, na svoj način.

Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara (Foto: Jelena Balić)

Da morate izdvojiti tri proizvoda bez kojih ne možete zamisliti svoj posao, koji bi to proizvodi bili?

Paleta sjenila Chanel Les Beiges Healthy Glow Natural Eyeshadow Palette, Shiseido korektor Synchro Skin Self-refreshing Concealer i rumenilo Estee Lauder Pure Color Envy Sculpting Blush.

Uskoro počinje sezona proljetnih, a onda i ljetnih vjenčanja. Koji su tu vaši favoriti, ali i savjeti?

Stalno potičem žene da budu najbolja verzija sebe i da ne potpadnu pod utjecaj trenda i tuđih mišljenja. Uvijek treba razmisliti i podsjetiti se kako ćete izgledati na fotografijama u godinama koje slijede. Svakako preporučujem nanošenje SPF-a na dan vjenčanja, zatim ruža, pudera u kamenu i rumenila.

I na kraju, koji biste savjet dali budućim vizažistima? Kako se istaknuti, uspjeti, ostati relevantan jednom kada se to dogodi...

Uvijek pratite i proučavajte najbolje, najuspješnije i najkreativnije make-up umjetnike i stručnjake. Pratite kakav je njihov profesionalni put, potrudite se asistirati vrhunskim make-up stručnjacima u Hrvatskoj i šire. Usavršavajte se kad god možete. Nemojte se uspoređivati s drugima, nađite svoj jedinstveni make-up potpis i izraz te budite profesionalni i ustrajni u svom naumu. Nikada ne odustajte i okružite se najboljima i izvrsnima kako biste bili jedni od njih.

Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara Master Makeup 2024, model Magdalena Šušnjara (Foto: Jelena Balić)

MASTER MAKEUP edukacija održava se od 8. do 20. travnja 2024. godine u Zagrebu, od ponedjeljka do subote, 10:00-17:00. Više informacija i mogućnost prijave pronađite na internetskoj stranici škole na ovom linku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju