Sarah Rusca odlučila je preči preko nevjere svog partnera, vjerujući obećanjima kako se to više neće ponoviti. Naposljetku se udala za njega, ali brak je završio razvodom zbog nove nevjere, što je Sarah potpuno slomilo. Za Mind Body Green ispričala je svoju priču kojom ženama želi poručiti da se moraju više cijeniti u ljubavnim odnosima

'Nekoliko mjeseci nakon prosidbe, zaručnik mi je priznao da mi nije bio vjeran posljednje četiri godine naše veze. Bila sam neutješna – moj sretan završetak u sekundi se pretvorio u noćnu moru.

Gledala sam u njega dok su mi suze klizile niz obraze i dok mi je pričao sve o svojoj nevjeri. Osjećala sam se tupo. Vjerovala sam mu svim svojim bićem posljednje četiri godine i dala mu svaki dio moje duše.

Srce mi je bilo uništeno, ali nisam mogla razmišljati o dome da ga ostavim. Svadbena sala već je bila bukirana, 250 pozivnica za vjenčanje već je bilo poslano i jedino o čemu sam razmišljala bilo je: 'Što će drugi misliti?'

 

A photo posted by Sarah Rusca (@sarahrusca36) on

Mogla sam osjetiti njegovu bol dok me gledao i govorio da se ne može oženiti za mene ako ne znam istinu.

Uvjerila sam samu sebe da se to više neće ponoviti s obzirom na to da mi je sve iskreno priznao i da ipak možemo imati svoj život iz snova. Odlučila sam da nikome ništa neću reći i nastavili smo s planovima za vjenčanje.

Očekivala sam da će se stvari poboljšati, ali svaki put kada sam shvatila da se ništa neće promijeniti dio moje duše izašao je iz te veze.

Kada me otac primio za ruku kako bi me na taj veliki dan odveo do oltara, mala djevojčica u meni željela je pasti u njegove ruke i zaplakati. Pogledala sam ga u oči i vidjela koliko je ponosan. Nisam mu mogla slomiti srce.

Međutim, nakon godinu dana braka suprug me opet prevario. I opet. Očekivala sam da će se stvari poboljšati, ali svaki put kada sam shvatila da se ništa neće promijeniti dio moje duše izašao je iz te veze. Četiri godine kasnije napokon sam skupila hrabrost i otišla.

Osjećala sam ponos kada sam odlazila, ali više nisam znala tko sam. Odlazak je bio samo početak. Neki od mojih najtežih trenutaka dogodili su se u sljedećih šest godina dok sam pokušavala pronaći svoj identitet i ponovno se zaljubiti u sebe.

Biste li mogli oprostiti nevjeru?

glasova:

Ovo su istine koje sam spoznala nakon svoje disfunkcionalne veze i oklijevanja da odem iz nje.

1.Vaš strah od osuđivanja i kritika ne vrijedi ništa u usporedbi s vašom srećom. Odgojena sam u vrlo tradicionalnom domu i mojoj obitelji teško je palo kada sam ostavila supruga. Nisu ništa željeli otkriti prijateljima jer je to bilo 'sramotno' i dugo smo se pretvarali da imamo savršen život.

Nitko nije znao dubino onoga što se događalo iza zatvorenih vrata, ali ipak su svi imali mišljenje o tome. Međutim, na kraju dana, to je bio moj razvod, a nje njihov. Nitko vas ne smije natjerati da kompromitirate vlastitu sreću.

2.Ponašanje drugih prema vama odraz je toga koliko se cijenite. Ljubav prema samom sebi i spoznaja koliko vrijedite ključni su faktori za 'privlačenje' pravih ljudi u vlastiti život. Skrivala sam nevjeru svog bivšeg jer nisam vjerovala da zaslužujem bolje. Pružao mi je lijep život, ali iznutra sam bila prazna i usamljena.

3. Nije bitno što vam netko radi nego to što vi radite kako biste to zaustavili. Kada bih mogla vratiti vrijeme, rekla bih onoj curi koja je sjedila na krevetu da vrijedi puno više. Da zaslužuje čovjeka koji je poštuje, cijeni i koji će se boriti za nju prije nego okrene glavu u drugu stranu.

Rekla bih joj da još uvijek ima vremena otići. U životu imate dvije mogućnosti, biti žrtva ili pobjednik. Kontrolu možete imati samo nad sobom zato iskoristite to što vam se događa kako biste svoj život usmjerili prema naprijed, a ne zapeli odostraga.

 

A photo posted by Sarah Rusca (@sarahrusca36) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju