Ljubitelji mode s nestrpljenjem iščekuju 20. rujan. Naime, tada će se na platformi Apple TV+ premijerno prikazati dokumentarni serijal "The Super Models". Kao što se može naslutiti s obzirom na naslov, serijal prati razvoj karijere nekih od najpoznatijih manekenki svih vremena.

Galerija Naomi Campbell, Claudia Schiffer i Christy Turlington Kate Moss i Christy Turlington Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell i Christy Turlington +18 Cindy Crawford i Claudia Schiffer

Trailer je izazvao veliko zanimanje jer se u njemu pojavljuju Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington koje će gledateljima dati bolji uvid u životne priče zlatne generacije supermodela 90-ih.

Naomi Campbell, Claudia Schiffer i Christy Turlington Naomi Campbell, Claudia Schiffer i Christy Turlington (Foto: Profimedia)

Ove četiri ljepotice uvijek se navode kao dio Velike petorke koje je u to vrijeme dominirala, a mjesto pete ikone modnih pista pripada neprežaljenoj Tatjani Patitz koja je preminula u siječnju ove godine.

Tajanstvena plavokosa ljepotica visoka 182 centimetra rođena je u Njemačkoj, a odrastala je u Švedskoj. Imala je 17 godina kada se prijavila na natjecanje Elite Model Look nakon kojeg je dobila svoj prvi manekenski ugovor i preselila se u Pariz. Svijetu mode nije dugo trebalo da se zaljubi i nju pa je ubrzo osvanula na naslovnici britanskog Voguea, a ostalo je povijest.

Tatjana Patitz Tatjana Patitz (Foto: Profimedia)

Titula najveće modne kameleonke i danas pripada Lindi Evangelisti. Ovu čarobnu Kanađanku dizajneri i fotografi obožavali su zbog nevjerojatne sposobnosti transformacije. Nije joj bio problem ošišati se na kratko ili iz platinaste plavuše postati vatrena crvenokosa diva. Sve bih napravila za modu, priznala je u intervjuu za Vogue i upravo su zato dizajneri toliko voljeli raditi s njom, a jedan od onih uz koje se Linda osjećala najbolje bio je Gianni Versace. Vjerovao je u nas kao individue, ne kao modele ili lutke. Tjerao nas je da izrazimo svoje osobnosti i na tome ću mu zauvijek biti zahvalna, zaključila je Linda.

Linda Evangelista Linda Evangelista (Foto: Afp)

Naomi Campbell neokrunjena je kraljica catwalka. U serijalu će ispričati kako se tijekom karijere borila protiv rasizma i predrasuda s kojima se susretala na svakom koraku. Odradila bih sve te sjajne revije, nosila sve te lijepe haljine, ali onda bi došlo vrijeme za reklamnu kampanju, a ja nisam bila uključena u to. Nisam namjeravala dopustiti da me maltretiraju zbog boje moje kože, rekla je Naomi u traileru.

Naomi Campbell Naomi Campbell (Foto: Afp)

Uoči premijere serijala odlučili smo se prisjetiti najpoznatijih imena iz obožavane generacije supermodela 90-ih, a vi nam sudjelovanjem u našoj anketi pomognite odabrati najljepšu od najljepših i najboljih.

1. Cindy Crawford

Cindy Crawford Cindy Crawford (Foto: Afp)

2. Christy Turlington

Christy Turlington Christy Turlington (Foto: Profimedia)

3. Linda Evangelista

Linda Evangelista Linda Evangelista (Foto: Afp)

4. Naomi Campbell

Naomi Campbell Naomi Campbell (Foto: Afp)

5. Tatjana Patitz

Tatjana Patitz Tatjana Patitz (Foto: Profimedia)

6. Shalom Harlow

Shalom Harlow Shalom Harlow (Foto: Afp)

7. Karen Mulder

Karen Mulder Karen Mulder (Foto: Afp)

8. Yasmeen Ghauri

Yasmeen Ghauri Yasmeen Ghauri (Foto: Afp)

9. Kate Moss

Kate Moss Kate Moss (Foto: Profimedia)

10. Eva Herzigova

Eva Herzigova Eva Herzigova (Foto: Profimedia)

11. Claudia Schiffer

Claudia Schiffer Claudia Schiffer (Foto: Afp)

12. Nadja Auermann

Nadja Auremann Nadja Auremann (Foto: Profimedia)

13. Amber Valletta

Amber Valletta Amber Valletta (Foto: Profimedia)

14. Tyra Banks

Tyra Banks Tyra Banks (Foto: Afp)

15. Stephanie Seymour

Stephanie Seymour Stephanie Seymour (Foto: Profimedia)

Najljepši supermodel 90-ih je...

glasova:

Tatjana Patitz: Odlazak supermodela tajanstvenih očiju i vladarice naslovnica Voguea Tatjana Patitz bila je jedan od pet velikih supermodela iz devedesetih - 6 Tatjana Patitz bila je jedan od pet velikih supermodela iz devedesetih - 10 Tatjana Patitz bila je jedan od pet velikih supermodela iz devedesetih - 7 +7 Tatjana Patitz bila je jedna od pet velikih supermodela iz devedesetih - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju