Danas je teško zamisliti da je ne baš tako davno ženama određena odjeća bila zabranjena. Tek što smo se oslobodili korzeta i teških krinolina te uskočili u hlače, na red su došla brojna modna pravila koja su "krojila" ženski stil.

Galerija Dama iz Zagreba u sjajnoj street style kombinaciji Tko kaže da bijela košulja i sportska majica ne idu zajedno? Dama iz Zagreba u sjajnoj street style kombinaciji +0 Detalj iz street style kombinacije

Popis starih modnih zakona o bojama i(li) uzorcima koji se ne smiju međusobno kombinirati, obući koja se ne može nositi uz određene odjevne komade i drugih često smiješnih pravila uistinu je dugačak, ali mnogi ih se odavno ne pridržavaju.

I sreća da je tako jer bismo u suprotnom ostali zakinuti za sjajne odjevne kombinacije koje pokazuju da nema nespojivih komada - samo ih treba znati kombinirati.

Tako bi i odlično street style izdanje lijepe Jelene iz Zagreba, čije kombinacije možete pratiti na njezinom Instagram profilu "itsmejelena", nekada bilo nezamislivo. Spajanje sportskih i elegantnih komada dugo je bilo nepoželjno, ali ova mlada dama opet je pokazala da se npr. sportska majica i bijela košulja itekako vole te izgledaju sjajno u kombinaciji s vrlo sofisticiranim tamnoplavim kaputom i trapezicama.

Tko kaže da bijela košulja i sportska majica ne idu zajedno? Tko kaže da bijela košulja i sportska majica ne idu zajedno? (Foto: Slaven Janđel)

Uvukla se ovdje i mala torbica sa životinjskim uzorkom koja bi na prvu po nekima možda odudarala od ostalih komada, ali zapravo je odličan odabir jer na decentan način "razbija" dominantno plavetnilo. Tu je i crveni ruž, jedan od nepobjedivih simbola ženstvenosti kada je u pitanju make-up, te popularan model Ray-Ban sunčanih naočala.

Svi nabrojani komadi i dodaci zajedno čine lijepu i skladnu kombinaciju koju bi u vrijeme vladavine dvodijelnih kariranih kostimića midi kroja vjerojatno prozvali - neskladnom.

Možda bismo se svaki put kada odlučimo kritizirati neku odjevnu kombinaciju trebali sjetiti kako bismo danas vjerojatno još uvijek bile zarobljene u ranije spomenutim korzetima da se mnoge "lavice" prije nas nisu usudile kršiti nametnute modne zakone.

Moda je igra u kojoj je eksperimentiranje poželjno stoga se ne ograničavajte i uživajte u odjeći stvarajući vlastita pravila.

Dama iz Zagreba u sjajnoj street style kombinaciji Dama iz Zagreba u sjajnoj street style kombinaciji (Foto: Slaven Janđel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju