Prije točno osam godina Kolinda Grabar-Kitarović slavila je pobjedu na predsjedničkim izborima. Od tog 11. siječnja 2015. godine javnost je sa zanimanjem pratila političke poteze, ali i modni izričaj bivše predsjednice, koja je pozornost nastavila privlačiti i nakon poraza na izborima u siječnju 2020. godine.

  Galerija Kolinda Grabar Kitarović u bijeloj haljini u Katru Kolinda Grabar-Kitarović na dan inauguracije 2015. godine Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine +7 Opća skupština Ujedinjenih naroda 2019. godine

Prva kombinacija koja je privukla veliku pozornost javnosti bila je ona koju je Grabar-Kitarović nosila na inauguraciji u veljači 2015. godine.

Za veliki dan odjenula je kraljevsko plavi komplet sastavljen od kaputa i haljine koja je imala nenametljivi pojas hrvatskog pletera. I njezine cipele, klasične salonke na petu, bile su plave boje.

Kolinda Grabar-Kitarović na dan inauguracije 2015. godine Kolinda Grabar-Kitarović na dan inauguracije 2015. godine (Foto: Tomislav Kristo/Cropix)

Nakon toga uslijedio je cijeli niz upečatljivih kombinacija. Bivša predsjednica nosila je jarke boje, cvjetni uzorak, crno-bijele kombinacije, haljine, dresove...

O njezinoj podršci hrvatskim nogometašima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pisao je cijeli svijet, a nije prošla neprimijećeno ni na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje je nosila narodnu nošnju, mušku košulju modne kuće Louis Vuitton, ali i ženstvenu bijelu haljinu kojom je oduševila naše čitateljice, koje su upravo to izdanje izabrale kao njezino najbolje modno izdanje u Katru.

Kolinda Grabar Kitarović u bijeloj haljini u Katru Kolinda Grabar Kitarović u bijeloj haljini u Katru (Foto: Profimedia)

No na osmu godišnjicu od pobjede na predsjedničkim izborima, odlučili smo se prisjetiti još jednog izdanja Kolinde Grabar-Kitarović koje je oduševilo naše čitateljice.

Radi se o izdanju u kojim je oduševila za vrijeme trajanja predsjedničkog mandata.

U rujnu 2018. godine tada hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u New Yorku se susrela s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i prvom damom SAD-a Melanijom Trump.

Susret se dogodio na primanju organiziranom povodom 73. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

I bivša predsjednica i Melanija Trump u toj su prigodi pokazale ljubav prema komadima s naglašenim strukom.

Kolinda Grabar-Kitarović odjenula je haljinu domaćeg brenda Duchess, iza kojeg stoji Snježana Mehun. Tamnoplavi model sa zlatnim rubom koji se veže u struku sjajno joj je pristajao.

Melania Trump za susret je odjenula takozvanu smoking-haljinu crne boje koju je dizajnirao Herve Pierre.

Naše čitateljice tada smo pitali tko je prema njihovu mišljenu odabrao bolju haljinu. U anketi u kojoj je sudjelovalo više od 1470 naših čitateljica, njih 886 dalo je glas haljini Kolinde Grabar-Kitarović. Bivša predsjednica tako je odnijela nadmoćnu pobjedu ispred Melanije Trump, čija je haljina dobila 241 glas.

Preostala dva odgovora "Obje haljine su lijepe" i "Ne sviđa mi se nijedna haljina" dobila su 282 odnosno 62 glasa.

Koje je najbolje? Sedam izdanja Kolinde Grabar-Kitarović o kojima se i dalje priča Kolinda Grabar-Kitarović plijenila je pažnju na Svjetskom nogometnom prvenstvu svojim kombinacijama Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo +9 Kolinda Grabar-Kitarović s navijačima u Katru

U našoj galeriji na početku teksta prisjetite se još nekih izdanja Kolinde Grabar-Kitarović koja su privlačila pozornost javnosti.

Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju