90-ih godina mnogi su željeli imati frizuru kao blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen i uspješno kopirati njihovu kombinaciju plavih i smeđih pramenova.

Galerija

Otada su te jako naglašene pramenove zamijenile mekše tehnike kao što je balayage, ali čini se da se "izdašni pramenovi" vraćaju u modu, točnije njihova malo blaža verzija.

Kako im i samo ime sugerira, radi se o debljim, izraženijim pramenovima koji su oblikovani tako da stvaraju snažniji konstrast na kosi.

I frizer slavnih Jason Hogan kaže da se pramenovi s izraženim kontrastom vraćaju u modu, a on ih voli jer kosi daju dimenziju koja se zna lako izgubiti s tehnikama bojanja kose poput balayagea.

Kombinacija boja može biti manje izražajna, poput spajanja baby plave i pješčano plave boje kose ili nešto odvažnija koja kombinira čokoladnu bazu i svjetlije pramenove.

Kako kosa ne bi izgledala "prugasto" kao 90-ih potrebno je napraviti prijelaz na pramenovima koji kod korijena trebaju biti tamniji, a prema vrhovima svjetliji.

"Izdašni pramenovi" kosi će vratiti dubinu i dimenziju, a najbolje je da razmak između dva odlaska frizeru bude od osam do 12 tjedana.

Pronađite frizuru za sebe: 10 slavnih žena zbog kojih poželimo odrezati kosu

U nastavku i galeriji pogledajte kako izgleda moderna verzija popularnih pramenova.