Došli ste iz noćnog izlaska i jedino što želite je 'poljubiti' topli krevet. I dok se vi veselite svakom koraku kojim ste bliže krevetu, vaše lice vapi da ga oslobodite make up-a. Ugodite svome tenu i pripremite ga za bezbrižnu noć uz Vedranu Mišković i naš video blog.

Ako ste jedna od onih koja ne može zamisliti dan bez šminke, znate koliko je važno imati lijep i blistav ten kao podlogu za besprijekoran make up. A prvi korak do blistavog i čistog tena je zasigurno uklanjanje šminke prije spavanja. Uz korake koje smo za vas pripremili, uživat ćete u vremenu koje ćete moći izdvojiti samo za sebe.

 

1. Uklonite šminku micelarnom otopinom

Prvi korak do čistog tena je uklanjanje make up-a. Bilo da se šminkate svaki dan ili samo povremeno, preporuča se čišćenje lica svako večer prije spavanja. Ako vas i uhvati lijenost, micelarna otopina je savršeno rješenje jer ne zahtjeva dodatno ispiranje vodom, a sve nečistoće s vašeg lica pokupit će blazinica natopljena tom bezbojnom otopinom.

Vlažne maramice za uklanjanje šminke još su jedan vrijedan pomoćnik u kojeg vrijedi investirati. Pronađite vlažne maramice koje ne sadrže alkohol i koje neće isušivati vašu kožu nego joj dati vlažnost.

2. Lice dodatno očistite gelom za umivanje

Umivanje u toploj vodi nije dovoljno za dubinsko čišćenje. Kako bi preparati koje svakodnevno koristite mogli odraditi svoju magiju, važno je da koža bude čista kako bi upila korisne sastojke vaših omiljenih proizvoda. Ne morate kupovati skupe gelove ili sapune za umivanje, ali pronađite onaj koji će odgovarati vašem tipu kože. Ako primijetite da vam se koža suši ili masti, to je znak da probate novi proizvod.

 

Tijekom umivanja vodite računa da kožu ne potežete grubo te da voda nije vruća jer ćete njome ukloniti prirodna ulja s lica. Nakon što ste proizvod umasirali i isprali toplom vodom, tapkajte lagano ručnikom dok se ne osuši.

3. Nanesite masku od gline za čisti ten

Maska od gline dobar je način za uklanjanje toksina iz kože. Djeluje na način da ih izvuče na površinu, a na vama je samo da ih nakon tretmana isperete. Koža će vam na dodir biti nježnija te vidljivo sjajnija. Maska za lice ne treba biti dio vaše svakodnevne rutine, ali kada poželite potrošiti koju minutu više na uljepšavanje ili se zabaviti s prijateljicama svakako je neizbježan izbor.

4. Koristite tonik bez parabena

Iako ga rijetko tko ima u svojoj kolekciji proizvoda za njegu lica, tonik je iznimno koristan. Nanosi se blazinicom tapkajućim pokretima na očišćenu kožu, a svojim hranjivim sastojcima osvježava, hidtratizira i revitalizira površinu kože. Ukoliko imate suhe dijelove na licu, tonik također pomaže pri njihovom reduciranju, kao i smanjenu crvenila.

5. Za duge i guste trepavice nanesite serum za rast trepavica

Ako želite da vas pogled zavodljive princeze krasi od ranog jutra, probajte serum za rast trepavica. Korištenjem prirodnog seruma Dermaluxelash produljit ćete fazu rasta trepavica i do nekoliko tjedana, a trepavice će vam postati duže i do 100 posto.Serum je jednostavan za korištenje, a djeluje na način da osnažuje trepavice te ih potamnjuje i daje im elastičnost. Nakon što ga probate, ni nakon noćnog izlaska ne će vam biti teško skinuti šminku samo kako biste njega nanijeli.

Samo za čitateljice Zadovoljna.hr, Dermaluxelash daruje 15 % popusta na kupovinu seruma za rast trepavica u web-trgovini uz kod trepavice15.

6. Hidratizirajte kožu

Ne prođe dan bez da popijete barem pola litre vode, zar ne? Za blistav ten, jednako je važno nanošenje hidratantne kreme. Osim što ima trenutne učinke na izgled i zdravlje vaše kože, učestalo korištenje kreme ima ogromne benefite i za budućnost. Hidratiziranjem se koža brže obnavlja i tako oslobađa svih nepravilnosti. Kako bi krema imala još bolji učinak, nanesite je na vlažnu kožu za brže upijanje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju