Svaki pas odraz je svoga vlasnika, bez obzira na to o kojoj je pasmini ili križancu riječ. No postoje neke pasmine pomalo zastrašujućeg izgleda, a koje su po naravi zapravo prave maze.

Galerija

1. Doga
Mnogi osjećaju strah u blizini ovih divovskih pasa, koji mogu narasti do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i težiti oko 70 kilograma, ali zapravo je riječ o pasmini vrlo umiljate i nježne naravi, pogodnoj za djecu i punoj ljubavi. Doge su izrazito društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

Doga
Doga (Foto: Getty Images)

Ispod brojnih nabora i opasnog pogleda engleskog buldoga krije se blagi emotivac koji obožava ljude

2. Bokser
Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može oraspoložiti svojeg vlasnika u svakoj situaciji. Učinit će to i tako da mu se "ponudi" za maženje kada osjeti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Možda na prvu izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može živjeti i u stanu.

3. Irski vučji hrt
Jedan od najvećih pasa općenito ujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen obiteljski pas. U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Naraste i više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

Irski vučji pas
Irski vučji pas (Foto: Getty Images)

4. Engleski buldog
Iako ima vrlo opasni izraz lica, ispod brojnih nabora i oštrog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova je pasmina vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a s djecom je vrlo pažljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok opušteno ispijate kavu, buldog je pasmina za vas.

Engleski buldog
Engleski buldog (Foto: Getty Images)

Učinit će sve: Deset pasmina s najjačim zaštitničkim instinktom prema vlasniku

5. Leonberger
Ova njemačka pasmina uzgajana je za rad, s izgledom koji nalikuje lavu. No narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više nalikuje naravi mice-mace, a ne lavljoj. Leonberger je poslušan i pozdan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose.

Leonberger
Leonberger (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju