Svaki pas odraz je svoga vlasnika, bez obzira na to o kojoj je pasmini ili križancu riječ. No postoje neke pasmine pomalo zastrašujućeg izgleda, a koje su po naravi zapravo prave maze.

Galerija Štene boksera Doga Irski vučji pas +1 Engleski buldog

1. Doga
Mnogi osjećaju strah u blizini ovih divovskih pasa, koji mogu narasti do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i težiti oko 70 kilograma, ali zapravo je riječ o pasmini vrlo umiljate i nježne naravi, pogodnoj za djecu i punoj ljubavi. Doge su izrazito društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

Doga Doga (Foto: Getty Images)

Ispod brojnih nabora i opasnog pogleda engleskog buldoga krije se blagi emotivac koji obožava ljude

2. Bokser
Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može oraspoložiti svojeg vlasnika u svakoj situaciji. Učinit će to i tako da mu se "ponudi" za maženje kada osjeti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Možda na prvu izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može živjeti i u stanu.

3. Irski vučji hrt
Jedan od najvećih pasa općenito ujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen obiteljski pas. U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Naraste i više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

Irski vučji pas Irski vučji pas (Foto: Getty Images)

Štene francuskog buldoga Deset "antistres" pasmina koje na ljude djeluju poput tablete za smirenje

Štene rotvajlera Nema zezancije! Deset pasmina koje svoj dom čuvaju bolje od alarma

4. Engleski buldog
Iako ima vrlo opasni izraz lica, ispod brojnih nabora i oštrog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova je pasmina vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a s djecom je vrlo pažljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok opušteno ispijate kavu, buldog je pasmina za vas.

Engleski buldog Engleski buldog (Foto: Getty Images)

Učinit će sve: Deset pasmina s najjačim zaštitničkim instinktom prema vlasniku Štene rotvajlera Akita Štene napuljskog mastifa +7 Čau-čau

5. Leonberger
Ova njemačka pasmina uzgajana je za rad, s izgledom koji nalikuje lavu. No narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više nalikuje naravi mice-mace, a ne lavljoj. Leonberger je poslušan i pozdan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose.

Leonberger Leonberger (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju