Splitska fotografkinja Bruna Antičić stvara najljepše fotografije beba, trudnica i roditelja, a njeni radovi moći će se razgledati na izložba fotografija Baby As Art koja će od petka 10. lipnja biti otvorena u Splitu

Ono što je počelo kao želja da ovjekovječi trenutke svojih blizanki Eme i Stele, Splićanka Bruna Antičić pretvorila je svoj posao iz snova. Naime, ova diplomirana ekonomistica prvo je počela snimati svoje kćerkice, a onda se specijalizirala za fotografiranje djece te od toga napravila malen, ali uspješan biznis.

Na izložbi 'Baby As Art' koja se održava od 10. do 15. lipnja bit će izloženo 30 najljepših fotografija beba splitske umjetnice Brune Antičić

Trideset najljepših i najčarobnijih fotografija ove 34-godišnje umjetnice moći će se razgledati na izložbi 'Baby As Art' koja će od 10. do 15. lipnja biti otvorena u Staroj Gradskoj vijećnici na Narodnom trgu u Splitu. Samo otvorenje izlože, 10. lipnja u 20 sati, bit će i humanitarnog karaktera jer će posjetitelji moći donirati novac za Dječji dom Maestral u Splitu.

Brunu Antičić fotografija je oduvijek privlačila, a bespovratno se u nju zaljubila kada je postala majka.

'Fotografija je postala moja ljubav kada sam je prepoznala kao sredstvo s kojim mogu lica svojih danas šestogodišnjih curica (tada bebica) zabilježiti opet i opet , na sto različitih načina, kroz sto različitih okolnosti i emocija, dok rastu i nepovratno se mijenjaju iz bebastih u lica divnih djevojčica', kaže Bruna. Fotografijom beba i djece, kako otkriva, bavi se jer su iskreni, neposredni, čisti i jednostavno savršeno predivni izvana i iznutra.


'Kod djece nema kalkulacija i glume'
, ističe Bruna. Osim beba i djeca splitska umjetnica radi i fotografije trudnica i cijelih obitelji, snimanje se u potpunosti prilagođava željama roditelja i djetetovom rasporedu i aktivnostima, a traje otprilike sat vremena. Što se tiče lokacije fotografiranja Bruna napominje da je najbolji odabir ambijent koji je djetetu poznat i prirodan, u kojem je ono maksimalno opušteno.

Što se tiče lokacije fotografiranja Bruna napominje da je najbolji odabir ambijent koji je djetetu poznat i prirodan

'To može biti kod kuće ili u parku, na livadi ili na plaži… Na raspolaganju su mnogobrojne opcije. Snimanje se odvija isključivo uz raspoloživo dnevno svjetlo bez bljeskalica i ostalih umjetnih rasvjetnih tijela. Fotografiranje kod kuće ili u studiju najbolje je napraviti tijekom jutra kada je najviše svjetla. U prirodi je pak najbolje fotografirati kasno popodne, pred zalazak sunca', objašnjava Bruna Antičić.

Što se garderobe tiče, važi pravilo što manja beba, manje odjeće, a inače Bruna savjetuje:

'Odjenite ono u čemu se vi i vaše dijete osjećate ugodno. Odlične za snimanja su jednobojne tkanine, a prilično fotogenične mogu biti kapice, trakice ili slični dodaci, naročito vuneni ili pleteni. Savjetujem roditeljima da pripreme više kombinacija', kaže Bruna koja će se pak pobrinuti za sve rekvizite potrebne za snimanje poput košara u kojima bebe leže, cvijeća i ostalih dodataka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju