Pramenovi, šišanje, bojanje kose – ne, ništa od toga nije termin vezan za frizure koji se preko Googlea najviše pretraživao u 2015. godini. Prvi put u povijesti najpoznatije tražilice na internetu, u Google se više ukucavala jedna muška frizura

Godina koja završava za manje o dva mjeseca, 2015., prva je godina u kojoj je na Googleu bilo više interesa za mušku nego za žensku kosu, i to za oko šest posto. Naime, u internet tražilicu, kada je riječ o frizurama, najviše se ukucavao termin muška punđa.

Ova osebujna frizura pobjedu je odnijela zahvaljujući poznatima koji su je proslavili, poput oskarovca Jareda Letoa i trendovima na društvenim medijima poput #manbunmonday.

>> Muška punđa: (Ne)poželjna fizura koju nose samo najveće face

Preciznije, najtraženiji termin vezan za frizure je 'kako nositi mušku punđu' i 'kako napraviti mušku punđu'. Odgovor na ova dva pitanja ne može biti jednostavniji – za nositi punđu dovoljno je da je kosa malo duža, a da je muškarac sveže potrebna mu je samo gumica za kosu ili elastična traka.

>> 5 muških frizura koje ne voli nijedna žena

Drugi najtraženiji termin je začešljana frizura, odnosno frizura kod koje je kosa začešljana preko ćelavog dijela glave. Treća 'najgooglanija' frizura su pletenice, slijede pramenovi u žarkim bojama, a prvih pet zaokružuje siva kosa, vrući trend koji se ove jeseni nosi i u Hrvatskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju